A kenyér illata – március 29.

Egy hétvége, amikor minden a kenyérről szól Palkonyán!

Minden, amit a kenyérről tudni kell. Kóstolj, ízlelj, kövesd a kenyér illatát! Kemencéket beindítják és a faluban több helyszínen is sütnek kenyeret, focacciát, pizzát és egyéb finomságokat.
Különböző helyszíneken sütnek majd a meghívott pékek, ahol kóstolni, vásárolni is lehet. Minden kiállítónál lesz vásárlási lehetőség.
Menjünk és tanuljuk meg a kenyér készítés fortélyait a legjobbaktól! Izgalmas workshopok a kovászról, a kenyér sütés fortélyairól, sztárvendégek, kóstoló programok Palkonyán.

Kövesd a kenyér illatát! Lassulj be!

RÉSZTVEVŐK/PROGRAMOK
Péntek
16:00-tól Pincék nyitva állnak, palkonyai borok széles választéka, új évjáratokkal borkóstolási lehetőségek.

Szombat
PalKonyha, Panzió, Speiz programja (Fő u. 76.)
12:00-16:00 Kovászlabor közönség találkozó, és vásár
10:00-12:00 Kovászos kenyér workshop:, Ormós Gabi (Jenői pékség).
14:00-16:00 Kovászos kenyér workshop:, Ormós Gabi (Jenői pékség).
12:00-16:00: Palkonyha kemence foglalás: Szabadfi Szabolcs (Panificio il Basilico, Szabi a pék)
16:30 Pizza és foccia workshop Szabadfi Szabolccsal
19:00 Kovászos vacsora, vendég séf Wolf András (Salon Étterem, Séf asztala, Séfek séfe) és további meglepetés sztárvendégek

Parázs vendégház / Mester Róbert Királypékség (Soltvadkert) és Garat Malom (Mohács) (Fő u. 49.)
Helyszín ingyenes!
10:00-tól folyamatos sütés és vásárlási lehetőség: pane, kenyerek, panettone, colombák, lisztvariációkkal.
Kovász variációk folyamatosan megtekinthetőek.
12:30 Amit a lisztekről tudni érdemes- Garat Malom Kft. Bányai Diána
14:00 Parázs vendégház/ Király Pékség – sütési program: Focaccia feltét variációkkal és különféle lisztekből
16:00 Parázs vendégház/ Király Pékség – Kenyér sütés fortélyai kovász variációkkal

Hárságyi Pince / Mester Róbert Királypékség Soltvadkert (Pincesor 24.)
10:00-tól folyamatos kóstolási és vásárlási lehetőség Mester Róbert (Királypékség) termékeiből: pane, kenyerek, panettone, colombák, lisztvariációkkal.

Vaj bisztró / Hobbi Pék és Orfűi Malmok (Fő u. 42.)
Vaj bisztró kínálata 10:00-től
11:00 Vaj Bisztró: Hobbi Pék és Orfűi Malmok – Kifli sütés
15:00 Vaj Bisztró: Orfűi Malmok és Hobbi Pék – Briós sütés
Egész nap vásárolhatók péksütemények.

Termelői Piac/Blázsovics Pince
10:00-15:00 Pupák Pék (Darumadár Kft.) Szigetvárról pékek, pékinasok sütnek finomságokat egész nap

Haraszti Pince
Anyuka-féle frissen sütött rozsos lepény a Pince kínálatában.

Németh és Német Pince/Búzatéri Kecskesajt és Házikenyér
A Németh és Németh Pincénél vendégünk lesz Baliné Saródi Írisz (Búzatéri Kecskesajt és Házikenyér)!
Reggel 8 órától mindent a helyszínen, a présházban készítünk és fatüzelésű kemencében, a présház előtt sütünk.

Reggeli nyitástól:
tejes-vajas kézi kiflivel, teljes kiőrlésű Király búzazsemlével, ezekhez házi, falusi finomságokkal (stifólder, sonka, szalonna, sajt), morvai házi szilvalekváros kaláccsal.

Ebédre készül:
kecskesajtos kosárkákat és zsemlében sült tarját.
Interaktív boros kenyér (cipó) készítés menetrendje:
08:00 tészta bekeverése, dagasztás, 09:00-től fél óránként áthajtogatás, kb 12:30-tól kimérés, formázás, kelesztés
kb 14:00 sütés (kb.20-25 perc)
A frissen sült, meleg kenyérhez Grana Padano sajtot, sváb parasztsonkát és stifóldert kínálunk!!!

9:00-16:00 óra között a Termelői piac is várja az érdeklődőket!

Vásárlási lehetőség minden kiállítónál

Palkonyai Pincék Nyitva állnak: borkóstolókkal várják vendégeket péntektől vasárnapig

Meleg étel a PalKonyha Falusi Bisztróban, a most debütáló Vaj Bisztró és Vendégházban és a Termelői Piacon.

Érdeklődni:
Rechnitzer Szilvia
turisztikai menedzser Palkonya
06 30 4262958
szervezes@palkonya.hu