Steakvacsora-SteakTraining lehetőséggel a Briquetteben – március 12.

Ínyencek figyelem! A következő, március 12-i vacsoraest főszereplője egy igazi nagyágyú lesz: a Steak!

A szervező csapat a steak-készítés művészetének rejtelmeibe vezetnek be minket és gondoskodnak a felejthetetlen gasztronómiai élményről.
Az alapvetően mediumra elkészített steakek alapanyagául a legkülönfélébb (ausztrál, brazil és európai) érlelt húsok szolgálnak majd, de természetesen, ha jól átsütve szereted, neked szívesen tovább hagyjuk a steaket a tűzön.
Az ételek a vendégtér melletti látványkonyhában kerülnek elkészítésre, így a teljes folyamatot végigkísérhetjük és betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé.

Az est és a menü nagyszerűsége nemes egyszerűségében rejlik.

Előételek:
– Parmezán bundás bélszín carpaccio, lilahagyma lekvár, konfitált paradicsom

Főételek:
– Csontos Ribeye steak (A borda gerinc felöli, húsosabb része, amin esetenként a bordacsontot is rajta hagyják. Karakteres, erős ízzel rendelkezik, ami miatt az egyik legkedveltebb steak a szakértők körében.)
– NewYork strip (A marha hátából szelt, a vesepecsenyénél zamatosabb, ámde már kést igénylő hús.)
-Top Blade steak (A flat iron steak egy újonnan “felfedezett” steak típus, amely csak mostanában kezd népszerűvé, ismertté válni. Egy nagy szelet lapockából szeletenként két viszonylag kis, de igen lágy, márványos izomszeletet lehet elkülöníteni, amely jóval puhább, mint a szokásos lapos hátszín)
– Picanha steak (keresztfartő)
– Rosé kacsamell

*Steak trainig kiegészítő jegy + Brazil Filet mignon

Szószok/mártások:
– Zöldbors
– BBQ
– Kéksajt
– Mézes chili

Köretek:
– Kacsazsírban sült rozmaringos kockaburgonya
– Grill zöldségek
– Gyümölcs dressinges zöldsaláta
– Bazsalikomos édesburgonya püré

Desszert:
– Fahéjas sült ananász-vanília fagyi

A vacsora tiszteletdíja: 22.900 Ft/fő, ami KORLÁTLAN ételfogyasztást tartalmaz,( Fejenként 500-600 gramm hússal kalkulálunk, így nem csak a páratlan íz élmény, de a jóllakottság érzése is garantált!)

*Steak training kiegészítő jegy további 12.000 Ft
*Csak a Steaktrainingen való részvétel tiszteletdíja 15.000 Ft/fő

SteakTraining:
15:45-17:50ig
A kurzust akár kezdő, akár haladó grill-steak fanatikusoknak ajánlják.
• műszaki alapismeretek, tűz-, gáz- és hő kérdések
• sütők, eszközök, sütési módok
• érlelés, fűszerezés, pácolás
• húselőkészítés grillezéshez, Steaksütésre alkalmas húsfajták
• hús fajták
• beszerzés
• a steak sütés szabályai
• a steak fokozatai
• a tökéletes steak mesterfogásai
• saját kezűleg elkészített filet mignon, közösen elkészített mézes-chili mártás, grillezett ananász

A helyek száma LIMITÁLT.
Konkrét asztalok lefoglalására nincs lehetőség. Előfordulhat, hogy másokkal ülünk egy asztalhoz, ezzel is érdekesebbé téve az estét és egyben lehetővé téve azt is, hogy egyedül érkezve se érezzük magunkat egyedül.

Jelentkezés és bővebb info:
BRIQUETTE BBQ/Grill műhely
+36 20 257 7034
info@briquette.hu

A jelentkezés csak a tiszteletdíj 50%-nak befizetésével tekinthető véglegesnek.

Érkezés
18:00 tól,
A vacsora 30-40 perccel később kerül felszolgálásra (esetleges csúszás elképzelhető).