Magyar Sommelier Bajnokság a Gerbeaud-ban – DÖNTŐ – 03.04.

2018. március 4-én, vasárnap 11:00 – 15:00 óra között zajlik a Magyar Sommelier Bajnokság országos döntője a Gerbeaud Ház Átrium termében, a KávéBár bazár kísérőeseményeként.

A Magyar Sommelier Szövetség (MASOSZ) ebben az évben is megrendezi a Magyar Sommelier Bajnokságot. A verseny felépítése és lebonyolítása során a Nemzetközi Sommelier Szövetség, az Association de la Sommellerie Internationale (ASI) szabályrendszerét veszik figyelembe.

Az elődöntőt 2018. február 24-én (szombaton) Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális központban tartotta a MASOSZ. Az elődöntőből az a három sommelier jutott tovább a döntőbe, akik a versenyen a legmagasabb pontszámot érték el az elméleti és gyakorlati feladatok megoldása során. Hogy pontosan kik ők, az vasárnap 13.00-kor a Gerbeaud Ház Átrium termében fog kiderülni.

Versenyprogram

A döntőben a versenyzők először pezsgőt felszolgálnak fel idegen nyelven, majd kijavítanak egy hibás borlapot, menüsorhoz italokat ajánlanak, vörösbort dekantálnak, és végül egy meglepetésfeladatot is teljesíteniük kell. A győztes viselheti a Magyarország Sommelier Bajnoka 2018 címet.

A verseny fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

***

A verseny ideje alatt az Arany Szalonban bor- és pezsgőkóstolóval várják a vendégeket.

Szakmai jegy a Sommelier bajnokság döntőjére (Gerbeaud Ház): 1500 Ft

Jegyvásárlás >>ITT!