Nespresso Atelier: Amikor a kávé és a csúcsgasztró találkozik

Február 16. és 18. között, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Nespresso nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t. A három napos esemény a kávé, a csúcsgasztronómia és a felejthetetlen kóstolási élmények jegyében fog telni. A rendezvény egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárul, ahol az ország legjobb séfjei és szakértői mellett egy három- és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakács ételeit is megkóstolhatják a szerencsés vendégek.

Az elkészített ételekben a kávé lesz a főszereplő, így a vendégek megismerhetik, hogy a legjobb séfek hogyan használják kreatívan a kávét, mint alapanyagot, akár egy főétel ízesítésére. Emellett a résztvevők megleshetik az ételek elkészítését, sőt maguk is kipróbálhatják a séfek különböző fortélyait.

A Nespresso Atelier-n hazánk legelismertebb gasztrós szakemberei gondoskodnak arról, hogy a szokatlan párosítások igazán meglepő formában kerüljenek tányérra. A séfek olyan ízkombinációkkal készülnek, amelyek íz, illat és látvány szempontjából is minden eddiginél izgalmasabb és persze „kávésabb” világot teremtenek majd.

Lássuk, kik azok, akik szakmai tudásukat és a kávé szeretetét egyesítik majd a rendezvényen:

– a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha),
– a Michelin-csillagos Mészáros Ádám (ONYX Étterem),
– a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo (COSTES Downtown),
– a két Michelin-csillagos Nicola Portinari (La Peca),
– a három Michelin-csillagos Enrico Cerea (Da Vittorio),
– Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar, Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem egyike),
– Mizsei János (MÁK Bistro, Dining Guide 2017 Az év innovatív konyhája),
– Mártha Róbert cukrász (ONYX Étterem),
– Herczeg Ágnes borszakértő, Master of Wine jelölt
– Fiáth Attila borszakértő, Master of Wine jelölt
– Nagy Zoltán nemzetközileg elismert bártender (Boutiq’ Bar),
– Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete


A rendezvény során a Nespresso Gastro Experience Center is várja az érdeklődőket. Az interaktív kiállításon a kávérajongók személyesen, ízek és illatok mentén tapasztalhatják meg a kávé és a gasztronómia kapcsolatát. A látogatók próbára tehetik kóstolási és asszociációs képességeiket, melyhez a téma specialistái adnak iránymutatást.

Bővebb információ: www.nespresso.com/atelierbudapest