Bormedence 2017

 

A Bormedence 2017 elnevezésű rendezvény idén első alkalommal közel 50 kiállító közreműködésével az Olasz Kultúrintézet patináns épületében – december 8-án – egy helyen mutatja be a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját. A hagyományteremtő rendezvényen az érdeklődők a hat magyarországi régió borai mellett, számos külhoni borvidéket is megismerhetnek, a díszvendégek pedig idén a tokaji Abaújszántó és a partiumi Érmellék lesznek.

A Bormedence kiváló alkalom arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek, szakmai megbeszéléseket folytassanak, valamint – nem utolsósorban – hogy kóstoltassák kiváló boraikat, találkozzanak a borkedvelő közönséggel. A szervezők hazánk és a határon túli magyar területek ismert borászatai mellett még kevésbé ismert, de úgyszintén kiváló borászokat is vendégül látnak, miképp néhány nem magyar borászt is meghívtak a Kárpát-medence különböző szegleteiből. A Kárpát-medence legtöbb bortermelő vidéke bemutatkozik, elsősorban – de nem kizárólag – hagyományos fajtákat bemutatva.

Kerekasztal

A délután folyamán, 14 órától egy szűk körű, zárt találkozók átbeszélik a résztvevők az eddigi és jövőbeli Kárpát-medencei együttműködéseket, az egyes régiók eltérő fejlődési modelljeit, a kerekasztal-beszélgetés anyaországi és a külhoni előadói lehetőségeket, tennivalókat vitatnak meg.

Kapcsolat: szakmai@bormedence.hu
További információ: www.bormedence.hu
Esemény: itt

Jegyek elővételben 4900 Ft/fő, diákoknak, külhoniaknak további kedvezményeket biztosítanak a szervezők.

A rendezvény szervezői a Borra, magyar! egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Magyar BOR Intézet, közreműködő partnerei – többek között – a Balatoni Kör egyesület, a Furmint Február, a FurmintUSA.