Franc&Franc nemzetközi cabernet franc kóstolónap – nov. 25.

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat látták vendégül a helyi borászok. Tavaly újabb fejezetet írtak a Villányi Franc történetébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitálták a borvidékre, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. Idén a történetnek te is részese lehetsz újra, amihez nem kell más tenni, mint 2017. november 25-én Villányba venni az irányt.

fotó: innen


2017. november 25-án, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb és már piacon levő legszebb Villányi Franc-okkal. A programot kora délelőtt köszöntő és napindító koccintással kezdjük, majd öt kóstolóhelyszínen több mint 50 villányi, hazai és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítják a szervezők. A rendezvényen öt busz közlekedik, amelyeket színkódokkal láttak el. Minden busz programja azonos, csak a menetrendje változó. Az indulás és befejezés helyszíne természetesen szintén azonos. Ha többen együtt szeretnétek részt venni a programon, azonos színű buszra vásároljatok jegyet!

Program:

10.00 regisztráció Bock Pince
11.00 körutak kezdése
Helyszínek: Gere Attila Pincészete, Polgár Pince, Csányi Pincészet, Tiffán Pincészet, Bock Pince
18.00 program zárása

Kóstolható borok listája>>>

A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását; az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; ebédet; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat.

A kóstolónap résztvevői ingyenesen részt vehetnek Gereben Zita Kvintet péntek esti koncertjén 21.00 órától a Bock Pince kupolapincéjében, előzetes regisztrációt követően a info@borut.hu e-mail címen. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért az igények beérkezését követően az első 80 jegyigénylő kaphat ingyenes belépőjegyet.

A kóstolónap részvételi díja: 18.900 Ft

Jegyvásárlás: itt

Franc&Franc nemzetközi cabernet franc fórum programja>>>