Angerman László szerezte meg az első nemzetközi sommelier diplomát

Magyarországon a Magyar Sommelier Club képviseli szervezetként az éttermek italaival foglalkozó szakembereket nemzetközi szinten, így a Nemzetközi Sommelier Szövetség (Association de la Sommellerie Internationale, továbbiakban: ASI) vizsgáját is ők szervezhették Magyarországon. A Tantiból nemrég távozó sommelier ráadásul új pályára igazolt: “Öcsi”, ahogy a szakmai berkekben hívják őt, ezentúl a Tábla és az Esca borfelelőse lesz.

Angerman “Öcsi” László

Az A.S.I.-vizsgának – mint a Chef & Pincér írja – volt egy írásbeli, gyakorlati része, illetve egy szakdolgozatot is be kellett nyújtani. Mindezt spanyolul, franciául vagy angolul kellett végrehajtani. Budapesten február 27-én volt a vizsga mindenhol szerte a világban, és még nyáron, június 17-én megérkezett a diploma, de a sok nyári feladat miatt csak most szeptemberben került sor az ünnepélyes átadásra.

Idén három ifjú sommelier indult, hogy megszerezze a minősítési fokozatot, amelyből egy jelöltnek, Angerman Lászlónak sikerült teljesíteni a feltételeket. A tavaly az Év sommelier-je díjat megnyerő szakember a nyáron elbúcsúzott a Tanti étteremtől, szeptembertől pedig Fehér Gábor séf jelenlegi bázisainak is számító, az egymás testvérintézményeként ismert Tábla és Esca éttermekben látja el a sommelier teendőket.