Art & Wine Lover’s Club a Szent Donát Birtokkal – szept. 19.

A Ludwig Múzeum programsorozata a kortárs művészetet a kiváló borokkal és a gasztronómiával köti össze: szeptemberben a Gilbert & George Bűnbak képek Budapestnek című kiállítás megtekintése mellett a csopaki Szent Donát Birtok új, #talajsztori borcsaládját is megkóstolhatják a résztvevők.

fotó: Kaba

Szent Donát birtok – Csopak

A pince alapkövét 2001-ben rakta le a Kovács család, de a szőlőhöz és borhoz való kötődésük jóval korábbi eredetű. A család apai ága közel kétszáz éve csopaki, míg az anyai ág káli-medencei. Mindkét vonal hozta magával a szőlő és bor szeretét, valamint a borkészítés hagyományát.

Jelenleg bő 10 hektáros birtokméretnél tartanak; Csopak mellett Tihanyban, valamint a Káli-medencében, a Fekete-hegyen vannak területeik. Csak a saját szőlőt dolgozzák fel, a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Évente 25-30 ezer palack bort töltenek le és a gasztronómiai kontextus erősítéseként a birtokon egy regionális gourmet konyhát vivő éttermet is működtetnek.

Az organikus szőlőtermesztésre átállt birtokot irányító Kovács Tamásnak célja, hogy a borvidék legnemesebb hagyományaira alapozva és a nagyvilágról „méretet véve” készítsen egyedi, izgalmas, a termőhely karakterét hűen tükröző borokat.

PROGRAM

18.00 – 18.30: Kapunyitás, érkezés
18.30-tól: A Gilbert & George Bűnbak képek Budapestnek kiállítás megtekintése tárlatvezetéssel
18.00 – 21.30: Borkóstoló a Szent Donát Birtok boraiból

Borsor:

– Szent Donát – Élet a Marson 2016, #talajsztori olaszrizling
– Szent Donát – Trópusi Lagúna 2016, #talajsztori furmint
– Szent Donát – Márga 2015, furmint
– Szent Donát – Magma 2015, (tihanyi) kékfrankos

21.00: Játék – tombolasorsolás értékes nyereményekkel!

Jegyár: 4 900 Ft, amely tartalmazza a múzeumi belépőt, a tárlatvezetésen való részvételt, valamint a borkóstolót – és természetesen nem maradhat el az Art&Wine Lover’s Club egyik védjegye, a tombola sem!

A programra kizárólag online jegyvásárlás lehetséges és előzetes regisztráció szükséges a demok.nora@ludwigmuseum.hu e-mail címen legkésőbb 2017. szeptember 18-ig!