VinAgora Borgála: könnyed elegancia nyár közepén – júl. 7.

Felemelő környezetben, a Corinthia Hotelben vár minden borkedvelőt július 7-én a VinAgora Borgála, hazánk egyetlen nemzetközi borversenyének közönségkóstolója. Közel 600 féle válogatott bor a világ számos országából, elegáns és ideális környezet kóstoláshoz, szakmai aktivitások, kellemes társaság.

fotó: Szigetváry Zsolt

A kóstolás mellett érdekes játékok szórakoztatják a kíváncsi borkedvelőket. A gyakorlott borbírálók kifinomult ízlelő és szagló érzékkel rendelkeznek, melyhez az alapvető tehetségükön kívül rengeteg folyamatos gyakorlás is szükséges. Most egy egyedülálló VINtelligencia teszt segít kideríteni, hogy vajon hány borkedvelő képes arra, hogy megérezzen néhány grammnyi cukor vagy sav különbséget.

Egy borversenyre a borászok általában legjobb boraikat nevezik, hiszen elismerést, érmet szeretnének nyerni. Sajnos ez nem sikerülhet mindenkinek, a legtöbb komoly borversenynél a nevezett borok 30%-a térhet csak haza valamilyen elismeréssel. Vajon kik és milyen alapon döntik el, hogy mely borok a legjobbak? Bárki képes arra, hogy egy vakkóstolás során eldöntse, melyik bor nyert érmet? Aki kíváncsi rá, hogyan működik egy borverseny, kipróbálhatja a hivatalos 100 pontos bírálati rendszert is.

A VinAgora Borgálán játszva tanulhat, új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharában, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy elegáns borillatú napot.
www.borgala.hu