Grill, akusztik, bor – avagy Éjszakai Pincetúra a Somlón – a Wine Flow beköltözik a Somlói Borok Boltjába – jún. 24.

Június 24-én az Éjszakai Pincetúra a Somlón elnevezésű rendezvény keretében Czinege Tamással, Pély Barnával találkozhattok a Somlói Borok Boltja teraszán. Lesz báránysült, 150 nyitott somlói bor, akusztikus koncert. 

Hatalmas az úgynevezett megtiszteltetés, a hétvégén Somlóra tartó feleim. A szavak ilyenkor csak nyél nélküli serpenyők, lejárt szavatosságú szívgyógyszerek, születésnapra kapott édes merlot-k! Kifejezni ugyanis azt, milyen érzés, micsoda eksztázis lesz Czinege úrral újra fellépni a nagyérdemű előtt, nos, az csak utalásszerűen és darabosan lehetséges. Ráadásul – hogy tovább fokozzuk azt, ami már önmagában is vulkánkitörés – tehetjük mindezt Cartwright Évánál, a Somlói Borok Boltjának csodálatos panorámával rendelkező teraszán, ahol – dobpergés – a Keserű mézt és a Kövek az út két szélént jegyző Pély Barnabás is fellép majd, egyetlen egy szál gitárral. Jó, nyilván nem ezeket a dalokat fogja játszani Barna, de ezen a ponton muszáj bevallanom, hogy ifjúságom bizonyos tudatállapotaiban, viszonylag hajnali órákban, szeretett kisvárosomban, az éppen nyitás alatt levő lángosos bódé előtt, dülöngélős libasort állva, kánonban énekeltük eme remekeit a magyar popiparnak. Ugyanakkor nyugodjon le mindenki, efféle elhajlás, legalábbis részemről ezúttal nem lesz. Az evolúció hatása alól, elismerem, én sem mentesülhetek.

Az ételek terén viszont azt ígérhetem, napalmcsapást fogunk mérni a grillrácsra. Kapunk ugyanis egy egész báránykát, és jelen pillanatban azon agyalunk, hogy Marokkó felé tájoljuk magunkat ízvilágban. Kuszkusz, gránátalma, citrusok, koriander, aszalt paradicsom, szegfűbors – mi bajunk lehet? Lesz a kezünk alatt kettő darab a grillszerkezetek limuzinjából, a Big Green Egg Magyarországnak köszönhetően. Így hát aki báránysültre éhezne, Pély Barnára bólogatna, okvetlenül keresse fel július 24-én a Somlói Borok Boltjának teraszát, nem fogja megbánni.

További programok a Somlói Borok Boltja teraszán

10:00 – 13:00 Benkő Kriszta a KisMesterek kézműves foglalkozások vezetője a teraszon várja az alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket.
A hegy szelleméhez híven, stílusosan parafadugókat hasznosítanak újra: ékszerek, játékok, díszek készülnek majd az ügyes kezek között.
Természetesen a remekműveket mindenki haza is viheti a foglalkozás emlékeként. A programhoz előregisztráció nélkül lehet csatlakozni, de érkezési sorrendben max. 40 főt tud leülni.

15:30-tól a teraszt a felnőtteké lesz, akik befűtik a kemencét és a Big Green Egg-eket


16:00-kor nyílik az összesféle, a butikban kapható somlói bor, mintegy 150 különböző palack


17:00 – Angol nyelvű szakmai kóstoló Roland Velich-el, Ausztria legmagasabb Parker-pontos kékfrankosának jegyzőjével és a Pannon-borrégió legkülönlegesebb termőhelyeit felkutató Rejtett Kincsek c. MORIC-project alapítójával. Roland a Somlói Borok Boltja teraszán elsőként egy meglepetés Somlói tételt is bemutat majd.

A kóstolón Mr. Velich által bemutatott 10 bor:

  • Hidden Treasures No1 Tokaj 2015
  • Hidden Trasuers No1 Somlo 2016
  • Sankt Georgen Grüner Veltliner 2015
  • Müllendorf Grüner Veltliner 2013
  • Blaufränkisch Burgenland 2015
  • MORIC Blaufränkisch Reserve 2013
  • MORIC Alte Reben Blaufränkisch Neckenmarkt 2013
  • MORIC Alte Reben Blaufränkisch Lutzmannsburg 2013
  • MORIC Alte Reben Blaufränkisch Lutzmannsburg 2011
  • MORIC Alte Reben Blaufränkisch Lutzmannsburg 2009Ültetett kóstoló, kizárólag előzetes regisztrációval. 15 hely van, ezeket jelentkezési sorrendben adják ki. A részvételi díj: 50 EUR/ 15000 HUF / fő. Foglalás e-mailben: info@somloi.hu

19:00 – Pély Barna akusztikus koncert – hivatalos esemény-oldal: itt


20:00 – langalló és egyéb finomságok elkezdenek kifelé áramolni a kemencéből és a Big Green Egg-ekből


22:00 – Tábortűz-gyújtás

22:00 – Georgie és barátai – élőzenés-táncos-éneklős-barátságos mulatság főként a 40-es korosztály zenéivel és fegyelmezettségével – ameddig bírjuk, ehh

***

A VELICH KÓSTOLÓT KIVÉVE MINDEN PROGRAMON INGYENES A RÉSZVÉTEL!

A borok: 300-600-900 forintos dl egységárakon lesznek majd kaphatóak, az ételek pedig becsületkasszásak.


HOGYAN TALÁLTOK MEG A HELYSZÍNT? Íme: somloi.hu/kapcsolat, GPS: Lat/X 47.139670 Lon/Y 17.37265

Az esemény hivatalos Fb-oldala: itt

(Fotók: Gastronauta, Wicsek András)