Bor, mámor, Bénye fesztivál – júl. 6-9.

Irodalmi előadásokkal, hagyományőrző, zenei és gasztonómiai programokkal várja a látogatókat idén újra a Bor, mámor, Bénye fesztivál július 6. és 9. között Erdőbényén.

fotó: innen

Idén kilencedik alkalommal szervezik meg a rendezvényt és várják a helyi borászatok kertjében koncertekkel, irodalmi felolvasásokkal, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, borokkal és gasztronómiai különlegességekkel a vendégeket – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Július 6-án a fesztivál az erdőbényei borászok részvételével borkóstolóval indul a Budaházy-Fekete-kúria kertjében, ahol később a Magashegyi Underground ad koncertet.

Másnap Demény Gergő gitárkoncertjére várják a vendégeket a Bardon Borászatnál, az Ábrahám Pincénél zeneovival készülnek a családosoknak, szombaton pedig Tóth Evelin és a Flamenco Nuevo előadását hallgathatja meg a közönség. Az esten a tradicionális flamenco ritmikáját Keck Mária táncművész produkciója fűszerezi meg, Tóth Evelin énekest pedig Illés János gitárművész kíséri.

A Préselő Pincészet kertjében július 8-án a többnyire soul-funk alapokra épülő szabad szellemű Mörk ad koncertet, a Karádi-Berger Borászatban Bormámor irodalmi és zenei estet tartanak, a Vayi Borászatnál pedig Nyáry Krisztián Igazi hősök című irodalmi-történelmi előadására várják az érdeklődőket.
Fellép még a különböző helyszíneken mások mellett Antonia Vai, a Babra, a Blue Motel zenekar, a Bogdán Norbert Trió, a Butterfly Effect, az Évkerék Társulat, a Fanfara Complexa, a Harp-Agon Z.T., Herczku Ági és a Banda, a Holddalanap és a Valami swing zenekar is.

A négy nap során a gyerekeket a Rutkai Bori Banda koncertjére és Peppino Bohóc előadására várják, valamint szerveznek biciklitúrákat, evezést a Bodrogon, de számos táj- és borismereti, irodalmi, valamint építészeti előadáson is részt lehet venni.