Isten veled, Feri! Köszönünk mindent!

Április 30-án, tragikus hirtelenséggel, életének 58. évében elhunyt Gali Ferenc borkereskedő, a Recas pincészet magyarországi képviselője, a Transylwine társtulajdonosa.

Gali Ferenc †

“Az erdélyi, nagyszalontai születésű Gali Ferenc 1988 óta élt Magyarországon, Gyulán, majd az utóbbi években Budapesten. A szülőföld, az erdélyi történelem és a bor szeretete arra indították, hogy az erdélyi borok és gasztronómia magyarországi népszerűsítését válassza hivatásának. Borkereskedőként, a Recas borok nagykövetként sokfelé megfordult, akik hallották szenvedélyes előadásait Erdélyről és kedvenc fajtáiról, a fekete leánykáról és királyleánykáról, soha nem felejtik. Munkája mellett a versírás adott neki sok örömet, bárhol is járt, mindig úgy mutatkozott be, hogy Arany János városából érkezett.

Országszerte sokan ismerték és szerették, a veszteség pótolhatatlan, emlékét szívünkben megőrizzük. Gali Ferencet Gyulán helyezik végső nyugalomra.”

A fenti közleményt Tóth Attila, a Transylwine Kft. munkatársa juttatta el hozzám. Múlt hét csütörtökön borestem volt az ETAP-ban, ahová a Recast és így Ferit is vártuk. A csütörtöki est előtt egy héttel még beszéltünk vele telefonon, aztán jött a hír. Roppant nehéz gondolnom is a dologra. Sokat járt be hozzánk, imádott a borról beszélni, úgy bánt velünk (és gondolom másokkal is), mintha a növendékei lennénk. Ittuk a szavait. A személyzet és a magam nevében köszönök neki mindent! Isten veled, Feri!