Nevet adok a bornak! – Indul a közönségszavazás

Az elmúlt 3 hétben majdnem 400 bornév érkezett a Nevet adok a bornak! pályázatra, melyek közül a három legjobbra szavazhat most az internet népe.

Indul a közönségszavazás!

Köszönjük, hogy az elmúlt három hétben több, mint 380 ötletet küldtetek nekünk! Ízlelgettük őket, majd kiválasztottuk a három számunkra legkedvesebbet. Most rajtatok a sor, hogy eldöntsétek, kié legyen a dicsőség és a sok értékes nyeremény.

2017 január 1. és 15. között fogadjuk az átaltatok leadott szavazatokat. A nyertes névre szavazók között kisorsolunk egy 10.000 Ft értékű Bortársaság vásárlási utalványt és hat palackot a készülő borból.

A három legjobbnak ítélt név:

  • bárbor
  • egytőről
  • nyolcfrankos

Szavazz: www.nevetadokabornak.hu

A borbár-összefogásról és a születendő közös borról

Borbár-kulturális mozgalomként definiálja magát az az újonnan létrejövő szerveződés, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét (Szekszárd) és a Wine Flow boros oldalt tömöríti. A kezdeményezés első körben egy egyenpalackozású bort, egy bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost kíván létrehozni. A választással a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése a cél, így a jövőben a „bárbor”-szortiment további helyi fajtákkal fog bővülni.

A mozgalom fontosnak tartja a tudatos, minőségi és mértékletes borfogyasztást, amely népszerűsítésére közös programokat – borbártúrákat, közösen szervezett vidéki pince- és dűlőtúrákat, egymásnál történő vendégszerepléseket – dolgoz ki.

A mozgalom első aktivitása a fent említett, közösen létrehozott kékfrankos bor, amelynek alapanyagát a szekszárdi Sebestyén Pince biztosítja. A fiatal szekszárdi borász, Sebestyén Csaba 2017 tavaszára tervezi a bor piaci bemutatását. A bor a mozgalom tagjainál lesz kapható, kóstolható.