Paloznak idén is a jazz Balaton-parti fővárosává változik

p-jazz

Az idei Paloznaki Jazz Piknik már három napon át – augusztus 4-5-6-án – várja a jazz, a bor és a gasztronómia szerelmeseit. A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a nyár egyik leghangulatosabb programja, tavaly már több mint hatezren jöttek rá el. 

2016-ban már 5 éves a Paloznaki Jazz Piknik. Ezt az évet egy különleges nulladik nappal nyitják a szervezők: : a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain ad este koncertet a nagyszínpadon (a nulladik napra külön jegy váltható).

Pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadókkal készülünk. Fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, a soul, minden idők legsikeresebb soul-funk-disco zenekara, az Earth, Wind & Fire, a Váczi Eszter Quartet, akik egyszer már megtáncoltatták a Jazz Piknik közönségét. Itt lesz a naplementés koncertek „szakértője” , a Bin-Jip – Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J projektje, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint a Jász András és Barátai formáció. A tavaly nyílt Sáfránkert étterem melletti színpadon fiatal tehetségek zenélnek majd egy, vagy kétszemélyes formációkban.

A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a nyár egyik leghangulatosabb programja, tavaly már több mint hatezren jöttek rá el. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az ide látogatók.

Hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése, a fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is. A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka ) és plédek teszik teljessé. A fesztivál gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part közkedvelt éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. A tökéletes zenei élményt kiváló hang- és fénytechnika garantálja.

***

Jegyelővétel: https://www.jegy.hu/venue/paloznak

INFO: www.jazzpiknik.hu

FACEBOOK: https://www.facebook.com/jazzpiknik/

EVENT: https://www.facebook.com/events/594956304014594/

A fesztivál házigazdája a Homola Pincészet, társszervezője Paloznak Önkormányzata. A Jazz Piknik a MOL nagyon Balaton programsorozat része és a Veszprémfest-tel kooperációban kerül megrendezésre.