Budapesti Borbár Túra 2016 – jún. 8.

borbar-tura

Ha szereted a borokat, szinte biztos, hogy jártál már borbárban. Tudtad, hogy Budapesten több mint húsz van belőlük? Az első Budapesti Borbár Túrához csatlakozott borbárok június 8-án, szerdán 16:00 órától várnak benneteket egy-egy borvidék borait kínálva.

Van kedved útra kelni? 2016. június 8-án Budapest 22 borbárja vendégül lát egyet-egyet a 22 magyar borvidék közül, és pohárra kínál annak borai közül legalább hármat 22% kedvezménnyel. Sőt, több helyszín meglepetéssel is készül. Kiránduld végig a magyar borvidékeket egyetlen este alatt, és találj rá a kedvencedre, amit később felkeresel!

Koccints a Budapesti Borbár Túrán személyesen a borászokkal, és ismerd meg a főváros boros arcát!

A Budapesti Borbár Túra a mértékletes alkoholfogyasztás elkötelezett támogatója.

További információk az esemény honlapján.

Résztvevő borbárok és a borvidékek:

0,75 bistro – Szekszárd
Andante Borpatika – Eger
Cultivini Wine Gallery – Pannonhalma
DiVino Bazilika – Mór
DiVino Gozsdu – Etyek
Doblo Wine&Bar – Somló
DROP SHOP – Borbár / Wine Bar – Tokaj
ETAP – Bükk
Figula Borsarok (Addicted2Caffeine) – Balatonfüred-Csopak
Galéria12 kávézó – Balatonfelvidék
innio – Sopron
Judy’s Wine Bar – Tolna
Kadarka Bár – Hajós-Baja
Képzeld el – Mátra
Lumen Kávézó – Pécs
MOST Kortárs Bisztró – Neszmély
Oinos WineBar&Bistrot – Zala
Palack – Kunság
Pohárszék Bor & Kávé – Dél-Balaton
Szalonspicc Kávé És Borbár – Badacsony
VinoPiano-Borbár/Wine Bar – Csongrád
vinoWonka Csokoládé és Borbár – Villány

Jó tudni:

Mettől meddig tart a rendezvény?

A rendezvényhez csatlakozó borbárok délután 16 és este 22 óra között biztosan nyitva tartanak, ezen túl a saját, általános nyitva tartási idejük szerint látogathatóak.

Mennyibe kerül? Van belépőjegy?

Belépőjegy nincs, a rendezvényen ingyenesen lehet részt venni, nem feltétele sem pohár, sem karszalag megvásárlása. Mindenki a saját fogyasztása szerint fizet a borbárokban, azok árszabása szerint. Mivel ezen az estén minden borbár a vendégül látott borvidék három borát 22% kedvezménnyel adja, érdemes megkóstolni ezeket a borokat.

Hol lesz a rendezvény?

A rendezvény különböző helyszíneken zajlik egyszerre, abban a 22 budapesti borbárban, amelyek csatlakoztak az eseményhez.

Hogyan tudom megtervezni a borbártúrámat?

Ezen a honlapon megtalálod az eseményen részt vevő 22 borbár címét, a június 8-ára meghívott borvidéket és borászt, valamint a borbár által szervezett programot, illetve a Facebook eseménynél egy letölthető térképet is találsz, így előre meg tudod tervezni, hogy melyik borbárokba látogatnál. A helyszíneken kiadvány is segít a tájékozódásban.

Mettől meddig van ott a borász az egyes helyszíneken?

Ez minden esetben az adott borbár szervezésétől függ, így kérjük, tájékozódj azok elérhetőségén.

Mitől túra?

Az esemény célja, hogy megismerd Magyarország 22 borvidékét, így arra biztatunk, hogy az este folyamán több borbárt is látogass meg, vegyél részt a programokon, és kóstolj. Nincsenek szervezett útvonalak, önállóan döntheted el, hogy melyik helyszínek érdekelnek. Reméljük, hogy az este után kedvet kapsz majd a bortúrázáshoz, és meglátogatod a magyar borvidékeket is.