Nagy Sebestyén: 200 borászat egy rendezvényen, ez önmagában extra!

Az ország legnagyobb boros társasági eseménye, a BorJour Magnum idén két napon át várja vendégeit a MOM Sportcsarnokban, február 12-én és 13-án. A felvonuló 200 borász mintegy 600 tétele mellett szombat estére a “város legsokszínűbb” buliját ígéri a főszervező, Nagy Sebestyén.

nagy-sebi

fotó: innen

Idén új helyszínen rendezitek a Magnumot, mi ennek az oka?

Nagy Sebestyén: Próbáltuk lenyomni a NASA-t, de most még alulmaradtunk – persze nem adjuk fel. Azért február 12-én és 13-án remélem, csatát nyerünk, és több vendég lesz a kiváló MOM Sportcsarnokban, a Borjour Magnumon, mint a Millenárison (korábbi helyszínünkön), az Űrkiállításon.

A két nap alatt mintegy 600 bort kóstolhat meg a közönség. Készültök esetleg valamilyen extra programokkal?

N. S.: Az, hogy 200 magyar borász kiállítóként részt vesz egy borkóstolón, önmagában extra! De ha valakinek ez nem elég, ajánlom a csarnok mögötti nagy sátrat, ahol nemzetközi borokat, kézműves söröket, pálinkákat kóstolhat, részt vehet a Borkaszinó játékain, az olasz sarokban pedig olasz ételeket kóstolhat, valamint gyönyörű vespákkal a lába között fotózkodhat!

A hírek szerint after party is követi a kóstolót – erről pontosan mit lehet tudni?

N. S.: Tavaly megcsináltuk a “Világ Legrosszabb After Party”-ját a Millenárison – ezen változtatunk most! Míg a nagycsarnok 22 órakor bezár, szombaton az említett sátor nyitva marad hajnalig. Reméljük, sok borász is velünk marad – és persze helyben maradnak a sátor kiállítói, így remélhetőleg a város legsokszínűbb szombat esti bulijának fogunk otthont adni ezúttal.

Van valami tipped azok számára, akik először mennek a Magnumra – milyen szisztéma szerint vessék bele magukat egy ekkora bortengerbe?

N. S.: Azt javaslom, válasszanak ki előre 4-5 olyan borászatot, melyet mindenképpen meg szeretnének alaposabban ismerni, és velük kezdjék a kóstolást, függetlenül attól, hogy milyen borvidékről valók, és hogy inkább fehér, vörös vagy édes borokat kínálnak-e. Érdemes tényleg kóstolómennyiségeket kérni a borokból és használni a köpőedényeket. Nekünk, szervezőknek végül is az a legfontosabb célunk, hogy megmutassuk, milyen változatos a magyar borkínálat és hogy ebből minél többet átadhassunk az érdeklődő magyar nagyközönségnek.

***

Több infó a BorJour Magnum 2016-ról >>> itt.