Ezért érdemes télen is a Balatont választani

Megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép második kiadása, ezúttal a Káli-medence-Badacsony-Tapolca-Szigliget-Vonyarcvashegy-Keszthely-Héviz-Sümeg-Somló tengely legjobb vendéglátósai és borászai fogtak össze, hogy a csopaki régiót követve ők is bebizonyítsák, van élet a Balatonon télen is.

g-terkep-1

Kattints a nagyobb térképért!

A Balatoni Gasztrotérkép második kiadását a vonyarcvashegyi Zenit Hotelben mutatták be a házigazdák, elsőként szakmai körben. Az első, Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs régiót ismertető kiadványt követően most a Káli-medence – Badacsony – Tapolca – Szigliget – Vonyarcvashegy – Keszthely – Héviz – Sümeg – Somló legjobb, minőségi vendéglátást nyújtó, télen is nyitva tartó éttermei és borászatai kerültek fókuszba.

A térképek célja, hogy népszerűsítsék a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenjenek a régi, rossz berögződésekkel a Balatont illetően. A résztvevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton, mint egész éves úti cél népszerűsítését.

“A házigazdák most ízelítőt adtak kínálatukból, és megmutatták, bizony van miért télen is ellátogatni a Balatonra, sőt ilyenkor is csodás arcát mutatja a magyar tenger. A második Balatoni Gasztrotérkép remek iránytű lehet minden idelátogató és gasztro-rajongó számára, hiszen az összes hasznos információt tartalmazza a vendéglátóegységekről: téli nyitvatartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás minden résztvevőről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely” – olvasható a térkép készítőinek közleményében.

A kiadvány teljesen ingyenes, elérhető a térképen szereplő egységekben, a régió főbb turisztikai pontjain és a nagyobb szállodákban is, valamint letölthető online a Balatoni Gasztrotérkép Facebook oldaláról: www.facebook.com/balatonigasztroterkep

A második Balatoni Gasztrotérképen résztvevő éttermek, borászatok:

Bakos Attila Vendéglője
Bock Bisztró Balaton
Borbarátok Vendéglő
Hotel Bonvino
Istvándy Borműhely
Káli Art Inn
Káli Kövek Borászat
Kővirág – Étel, Ital, Ágy
Kreinbacher Birtok Somló
Laposa Birtok
Liliomkert piac – Káptalantóti
Liszkay Borkúria
Macchiato Cafe
Mi a Kő
Pampetrics Borkereskedés
Pálffy Pince
Pura Vida Wine&Dine
Terrazza Bistro&Bar
Télikert Bisztró