Libadalom Etyeken, a Gasztrosétányon – nov. 14.

Az idei őszi időszak is tartogat különleges programokat Etyeken, ilyen lesz például a Márton-nap környékén a Gasztrosétányon rendezett Libadalom.

liba

A Téli Etyeki Piknik január 23-án lesz, de addig is tartogat még eseményeket a Gasztrosétány: az őszi és az adventi időszakban még több hétvégén terveznek nyitott pince napokat az újhegyi pincék.

Az etyeki Gasztrosétányt elsősorban az évszakonként jelentkező tematikus Piknik rendezvényekről ismerhetitek. Azonban akik egyre többet visszajárnak, tudják, hogy a rendezvényeken kívül eső időszakokban is zajlik itt az élet: a Gasztrosétány családi vállalkozói közül egyre többen tartanak rendszeresen nyitva, illetve szerveznek közösen is nyitott pince napokat. Ezen alkalmak során is borral pezsgővel, musttal, sonkákal, sajtokkal, esetleg házi süteménnyekkel vagy szörpökkel várnak mindenkit a termelők.

„Libadalom” Etyeken, a Gasztrosétányon – 2015. november 14. – Programbontás

„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” A szervezők nem vennék a lelkükre, ha miattuk éheznétek és szomjaznátok egész évben, ezért november 14-én, szombaton 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várnak benneteket Etyeken.

Aubergine Pince

  • Padlizsánkrémes és zakuszkás kenyér
  • Mennyei libamáj zsírjában sütve
  • Libakolbász frissen sütve mustárral, kenyérrel
  • Fűszeres forralt bor

Gradowski Birtok

  • Szekszárdi borok és újborok kóstolója.

Milán Pince – Zalán Faház

  • Tanyasi libaleves gazdagon
  • Zúzapörkölt tarhonyával, házi savanyúsággal
  • Cserépedényben sült sólet árpagyönggyel, füstölt libacombbal
  • Házi libazsírban sült kacsamáj friss kenyérrel, lilahagymával
  • Házi szörpök, lekvárok
  • Pálinka, forralt bor, forró tea

Erdélyi Ízek Udvara

  • Libatepertős pástétom kakukkfűvel és tárkonyecettel
  • Márton-napi libaleves korpaciberével, lestyánnal ízesítve
  • Erdélyi káposztás libamellcsíkok, csomborral fűszerezve
  • Forralt bor
  • Az etyeki Tátrai Pincészet borkóstolója

Árpás Laci Sonkamester Pincéje

  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek; kemencében készült libás és kacsás ételek

Halmi Pince

  • Kézműves szörpök kóstolója; gyógynövények, teák, házi sütemények és lekvárok kóstolója és vására

Takáts Pince

  • Libafalatok vörös párolt káposztával

Kácsor „Kíra” Pince

  • Házi rétes, libatepertő-krémes kenyér, pogácsa és borkóstoló

Rezeda Terasz

  • Az etyeki Anonym Pince borainak kóstolója
  • Fehérboros libagombócok, sütőtök-szósszal, friss tagliatellével

Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)

  • Etyeki eszem-iszom: szekszárdi borok kóstolója és vására, libasült, libahurka, libamájas
  • Harmonikás élő zene

Dvorák Pince

  • Helyben termesztett alapanyagokból készített házi ételek: tárkonyos libaraguleves, ludaskása, töltött libanyak, sült libacomb párolt káposztával
  • Kriszti asszony zserbója
  • Lekvár- és házi füstölt áruk vására

Etyeki Sajtútállomás

  • Sajtkészítés-bemutató, vajköpülés
  • Sajtsaslik, sajttálak
  • Sült libacomb párolt káposztával

Rókusfalvy Birtok és Fogadó

  • Ínycsiklandó libakülönlegességek és újborkóstoló
  • Gyerekprogramok: kézműves sarok
  • Pohárral a kézben – rendhagyó pincetúra vezetett kóstolóval
  • Forralt bor
  • Foglaljatok asztalt időben a Rókusfalvy Fogadóba, hogy  megkóstolhassátok a lassan sült libacombot céklás káposztával és pirított burgonyagombóccal!

Az esemény Facebook-oldala: itt.