Őszi “3 Borász Est” az ETAP-ban – Vol 2. – nov. 4.

November 4-én, szerdán 19:00 órától ismét három borászos est lesz a Király utcai ETAP borbárban. Vendégborászatok: Fekete Borpince (Szekszárd), Gallay Kézműves Pince (Bükk), Szent Tamás Pincészet (Tokaj-hegyalja). Házigazda: Németh Richard, Wine Flow.

etap-3-borasz

Asszem’, utaltam már rá, hogy ebben-abban besegítek az ETAP borbárnak, többek mellett a szerdai borestek szervezésébe. Részlegesen beleszólhattam az őszi borlap megkomponálásába is, de nyilván nem lehet mindig féktelenül mohónak lenni: a több mint 100 boros kínálat kialakításáért az érdem és a taps főként az üzletvezetőnek, Evans Victoriának jár. De nem ám a felnőttfilmesnek, hé! Vic ereiben ugyanis ilyen magyar-amcsi-olasz kombóban csorgadozik a vér, neve is innen, de ennyit a genealógiáról.

A “3 Borász Est“-ek lényegében arról szólnak, hogy veszünk 3 termelőt, adunk nekünk 3 asztalt a tér különböző pontjain (bejárat, középrész, galéria), ők pedig (sétáló kóstolós formában) 3-3 bort töltenek a vendégeknek, nektek. Ebből kettőt előre felfedünk (lásd lentebb), lévén ezeket amúgy is megtaláljátok az őszi borlapunkon, egy viszont meglepetés marad. Ez az egy bor nem található meg (egyelőre?) az ETAP borlapján, de meglehet, hogy tartály- vagy hordómintaként még palackozása is várat magára.

A belépő 2.500 forint, amire mondhatom csúnya és régies marketing kifejezéssel élve, hogy bevezető ár. De valójában arról van szó, hogy kereken egy éves lett az ETAP, és azt találtuk ki, hogy ezt egy hónapon át ünnepelnénk veletek. A kedvezmény tehát ezért. Nyugi, nem fogunk bevadulni árazásban a későbbiek során sem. Mikor lepörögnek ezek a szülinapi három borászos estek, átváltunk 1 borászos felállásra, és ültetett mulatságokat fogunk szervezni, amely program keretén belül a belépőtökért SéfMáté kaját is deszkáz majd alátok, meg borból is belétek locsolunk vagy hetet.

De most vissza a november 4-i sztorihoz.

Az est során kóstolható borok:

Fekete Borpince (Szekszárd)
– Kadarka 2012
– Cabernet Sauvignon 2011
– +1 meglepetés tétel

Gallay Kézműves Borpince (Bükk)
– Bistronauta 2012
– Nyékládháza 2014
– +1 meglepetés tétel

Szent Tamás Pincészet és Szőlőbirtok (Tokaj)
– Mád Furmint 2014
– Nyulászó Hárslevelű + Furmint 2013
– +1 meglepetés tétel

Belépő: 2500 ft (mely tartalmazza 9 bor kóstolását + az ásványvizet). Kóstolni kóstolójegyekkel tudtok; ezeket kell majd leadnotok a borászoknak, miután töltöttek. A kóstolójegyek között fogtok találni egy ETAP-os szelvényt is. Azt tegyétek el. Aki volt a múlt heti esten és eltette, és eljön most is meg a következőre is, annak a negyedik három borászos program díjmentes. Aki nem volt múlt héten, az is tegye el ezt a kis fecnit, valószínű fog érte majd járni a későbbiekben valami kedvezmény – plusz pohár bor, ilyesmi.

Helyfoglalás: foglaljatok helyet az ETAP fb-oldalán üzenetben, vagy ezen a számon: (1) 787 0000. Ja, meg ha rajta vagytok az ilyen esemény-visszajelölgetéseken, akkor katt ide, és nyomjatok egy brutálisan nagy goingot.