A Holdvölgy Vision hivatalosan is a világ egyik legjobb bora!

Gincsai Tamás, a mádi Holdvölgy pince borásza ugyanis úgy tudta elkészíteni 2013-ban, hogy annak értékét most, 2015-ben a Decanter Asia Wine Awardson egy szép nagy aranyéremmel ismerték el.

vision-2

fotó: innen

A Holdvölgy Vision 2013 egy újvonalas tokaji száraz bor, amelynek elkészítésekor Tamás egyenlő arányban házasított furmintot, hárslevelűt és a játék kedvéért kabart. Ettől aztán a bor feszes is, testes is, intenzíven aromatikus is; gyümölcsök, virágok, kövek, só, frissesség, harmónia, elegancia, “trillák”, “tarka képzetek” – hogy címszavakkal is könnyítsük a keresőrobotok dolgát.

Én tavasszal kóstoltam ezt a bort először az ETAP-ban egy “3 Borász Est”-en (nahát, most pont idekívánkozik a felhívás, miszerint ez a programsorozat kőkeményen folytatódik /október 28./, immár Wine Flow szervezésben), aztán a Gourmet Fesztiválon, és bár mind a két alkalommal tetszett, de zabolátlannak, szilánkosnak hatott még. Erre, paff, eltelik picivel több mint fél év, és künn, a Nagy Ázsiában – hol a magyarság gyökerei végtére is a földbe kapaszkodák – versenybírák egy jelentős csoportja emelkedett pulzusszámmal karcol 90+ pontot a Vision kóstolólapjára. Vagy mittomén mennyit és mittomén mire.

A lényeg, hogy Tokajnak és az országnak ezzel a Decanter-arannyal egyel több oka van büszkének lenni magára, Gincsai Tamásnak köszönhetően.

És ha még egyszer élhetek egy kis reklámmal: a bort természetesen az ETAP-ban is megkóstolhatjátok (590 ft-os 1/2 dl-es áron); betonbiztos helye van a a borlapunkon, ahogy a pince több tételének is.