A másik ajtó Bár: Minden csütörtökön gasztro-show

Múlt héten volt az első ilyen, össze is szaladt jó sok ember. Belelógott minden mindenbe, azt kell mondjam, bár nyilván leginkább most a személyes terekre gondolok. Október 22-én a Zelna borászat lesz az A másik ajtó vendége, mely gasztroestre a hely porondmestere, Czinege Tamás gravlax lazac-variációkkal készül. Foglalni már most!

masik-ajto-tutu-wineflow-7

Október 15-én debütált az A másik ajtó bár programsorozata; a kísérleti jellegű esten 6+1 bor vonult fel 6 különféle étellel, vagy mondjuk így: tapasszal. Nem volt fogásonként tányérszerviz, és nem azért, mert ekkora helyen, közel 80 embernél beleőrült volna a személyzet, hanem mert Czinege Tamás, a Sarki Fűszeres, a Tütü és az A másik ajtó bár újdonsült üzletvezetője eleve valami olyasmit kívánt megidézni, ami a borkóstolós normatíváktól határozottan eltér, és amit mondjuk egy spanyol tapas bárban a lények naponta élhetnek át.

masik-ajto-tutu-wineflow-5

Czinege kóstoltat

Bár talán pontosabb, ha azt mondom, olyat, mint amikor valakinek a 40 négyzetméteres garzonjában összeszaladunk négyzetméterenként ketten, de már az érkezéstől kezdve mindenki a lakás legjobb pontján, a konyhában akar tartózkodni az étel közelében (naná!); és akar állva enni, csipegetni; pálinkára bort, borra pálinkát inni; hűtőajtót kinyitni, hopp egy tál kacsazsír!, kenyeret szelne valaki?; azt a sült kápiás tálat ide passzolnád?; vörösbor folt?, áztasd be hamar; cigarettád van?, erkélyen gyújtani ér?

masik-ajto-tutu-wineflow-1

Mint mondtam, az est kísérleti jelleggel zajlott, és a szervezők legnagyobb meglepetésére majd’ dupla annyi ember jött össze, mint amennyivel eredetileg számoltak. De az alap koncepciót Czinege tovább akarja vinni, mert szerinte ilyet ma nem kap Budapesten az ember. Nem lesz létszámstop, de asztalt, azt lehet foglalni már most: info@sarkifuszeres.hu. Lesznek áramvonalasítások az első esthez képest, ugyanakkor nem cél, hogy minden makulátlanra legyen sorjázva. Czinege azt mondja: kell az életszag, az ételszag, kell az, hogy az emberek közel kerüljenek egymáshoz, megszólítsák egymást, egymásra lazuljanak, számot cseréljenek, ilyesmi, és tudják, az A másik ajtó bár (és vele együtt a TüTü) az a hely, ahol mindennek a platformját találják meg.

masik-ajto-tutu-wineflow-4

Szóval a következő, október 22-i est vendége a Zelna borászat lesz Balatonfüredől, akikről itt írtam (a cikkben a cím ne zavarjon meg senkit, ők ténylegesen Fürediek; Szőlős e helyütt egy végzetes címadás eredménye). Mivel én nyilván részrehajlóan beszélek bármely borászatról, melyről egyáltalán beszélek, úgy tisztességes, ha a nálam sokkal perecízebb Kodela Mia (Borravaló) és Homoky Dorka (Bor.Mandiner) vonatkozó recenziójára is felhívom a figyelmeteket.

Czinege Úr gravlax lazac-variációkkal fog készülni, úgyhogy szeretne majd szép nagyra nyitott szájakat látni!

masik-ajto-tutu-wineflow-3

Barcza Feri bá’

Ha biztonsági játékosok vagytok, foglaljatok asztalt hatra – még egyszer, itt: info@sarkifuszeres.hu – , ha bevállalósak, érkezzetek kb. este nyolckor-kilenckor.

Cím: Budapest, XIII. ker. (Újlipótváros), Pozsonyi utca 41. (Pozsonyi-Herzen utca sarok) – A másik ajtó Bár – TüTü Lébár

masik-ajto-tutu-wineflow-6

Fotók: Goodfood Camper / Pixeltaster