Kultúra, élmények és tudomány Mádon – Épül a Furmintház

Újabb egyedi programhelyszín valósul meg hamarosan Mádon, a Tokaji borrégió kiemelt gasztronómiai és kulturális központjában. A rohamos léptekkel fejlődő település nem titkolt célja, hogy a borvidék megkerülhetetlen turisztikai központja legyen. (x)

Furmintház PR cikk kép 03

A mádi Furmintház látványterve

A most épülő, kulturális programokat kínáló alkotóház a leghíresebb mádi borfajta, a furmint után kapta nevét. Az új mádi programhelyszín interaktív ásványkiállítással és különböző művészeti, kézműves foglalkozásokkal várja majd az ide látogatókat.

Míg a felnőttek a történelmi dűlőkben kirándulnak, vagy épp borkóstolón vesznek részt, a Furmintházban a gyerekek biztos kezekben, kreatív és inspiratív környezetben tölthetik el hasznosan az időt. Az alkotóház ugyanis a kicsiknek is felejthetetlen programokat tartogat: játszóházak, játszóudvar és kreativitást fejlesztő gyerekfoglalkozások sora várja a fiatal látogatókat.

Furmintház PR cikk kép 01

Mádi látkép

A hamarosan elkészülő alkotóházban izgalmas ásványkiállítás is helyet kap, így a legapróbb részletekig feltárulnak a régió kialakulásának titkai. A kulturális programok iránt érdeklődők ezen kívül még elismert alkotók és szakemberek segítségével bepillantást nyerhetnek a különféle kézműves, művészeti ágakba, és csoportos foglalkozásokon próbálhatják ki a különböző mesterségeket.

(X)