A BorJour bemutatja: Pinot vs. Kadarka kóstoló – okt. 3.

Rendhagyó kóstolót szervez a Borjour október 3-án, a Stefánia Palotában. A rendezvény középpontjában két, hazánkban egyre népszerűbb szőlőfajta: a kadarka és a pinot noir áll. Mintegy 40 borászat fogja bemutatni sétáló kóstolón borait, emellett pedig 5 mesterkurzus is színesíti a kínálatot.

Pinot_es_kadarka_cover

Bár a két fajta eredetét tekintve teljesen különböző, mégis az utóbbi években elindult hasonlítgatási hullám okán indokolt lehet egy nagy közös kóstolón ismerkedni a legjobb, Magyarországon elérhető változatokkal. Az ebből a két szőlőfajtából készített borok stílusa sokszor tényleg sok átfedést utat, másfelől mindkét fajtának egyre nagyobb rajongótábora van – mind a borászok, mind az értő borfogyasztók körében – , és hát ilyen még úgyse volt.

A Pinot és Kadarka rendezvényen mintegy 40 borászat mutatja be sétáló kóstolón pinot noirját és/vagy kadarkáját, emellett 5 mesterkurzus is színesíti a kínálatot. Ez utóbbiak témái:

  • A legszebb kadarkák!;
  • A legszebb magyar pinot-k!;
  • Burgundia kincsei;
  • Pinot-k a nagyvilágból!
  • és egy játékos mesterkurzus: Pinot vagy Kadarka?, melyen a résztvevőknek boronként kell felismerni a szőlőfajtát.

A mesterkurzusokat olyan elismert szakértők vezetik, mint Komoróczki Anna és Romsics László nemzetközi borakadémikusok.

A rendezvény helyszíne az idén 120 éves Stefánia Palota. A felújított, kétszintes épület hat szalonja és télikertje várja a látogatókat, míg a mesterkurzusoknak a kertre nyíló Sissi Szalon ad otthont.

***

Időpont: Október 3. 15:00 – 21:00
Helyszín: Stefánia Palota, XIV., Stefánia út 34.
Információk és jegyértékesítés: www.borjour.hu és www.borjour.hu/vasarlas