Jazz-zel nyit újra a Sárospataki Borterasz – aug. 13-23.

2015. Augusztus 13 – 23. között újra megnyit a látogatók előtt a Sárospataki Borterasz. A Zempléni Fesztivál ideje alatt ezúttal is helyi borászatok kínálják majd a boraikat a Makovecz téren, a terasz közelében felállított szabadtéri színpadon pedig esténként jazzt hallgathat a közönség.

sarospataki-jazz

Sárospatak borászatai helyi összefogással, saját finanszírozásból keltették életre a borteraszt tavaly nyáron. Kezdeményezésük a helyi borra épít, mely évszázadok óta a mindennapi élet fontos része Tokaj-Hegyalján. A borászok szőlőművelő és borász elődeik kulturális örökségét kívánják továbbvinni azzal, hogy helyi és nemzetközi szinten is elismert Tokaji borokat készítenek. Kezdeményezésük célja, hogy erősítsék a város borvidéki jelenlétét, valamint hogy a Makovecz tér nyújtotta festői környezetben exkluzív borkóstolási lehetőséggel emeljék a patakiak, illetve a városba látogató vendégek komfortérzetét és a fesztivál színvonalát. A borászok összefogásuk jelképeként idén elkészítették Sárospatak város borát, látványos boros pavilonjukkal, boraikkal és személyes jelenlétükkel pedig immár másodjára csatlakoznak a Zempléni Fesztivál programjaihoz.

Augusztus 20-án este László Attila és a népszerű Budapest Jazz Orchestra, augusztus 22-én pedig a Szakcsi Quartet koncertezik majd. A programok ingyenesen látogathatók.

Ezúttal is négy pincészet: a Pajzos-Megyer, a Tokaj-Portius, a Harsányi és a Gira Pincészetek borait kóstolhatják a borteraszra, illetve a kulturális fesztivál sárospataki programjaira látogató vendégek.

A SÁROSPATAKI BORTERASZ PROGRAMJA 2015. AUGUSZTUS 13 – 23. KÖZÖTT

 • Augusztus 14. péntek 19:30 Esti jazz – West and East gitárduó, Eichinger Tibor, Stefan Varga
 • Augusztus 15. szombat 18:00 A Brass in the Five együttes gyermekműsora – Mese a Rézhegyen túlról
 • Augusztus 15. szombat 20:00 Esti Jazz – Csepregi Gyula emlékére
 • Augusztus 17. hétfő 21:00 Swing á la Django
 • Augusztus 18. kedd 22:00 Esti Jazz – Vörös Janka E-series
 • Augusztus 19. szerda 21:00 Esti Jazz – Összehangolva: Balogh Kálmán és Lukács Miklós
  cimbalomduó
 • Augusztus 20. csütörtök 19:30 László Attila és a Budapest Jazz Orchestra
 • Augusztus 21. péntek 18:00 Csintekerintő – gyermekműsor
 • Augusztus 22. szombat 21:00 Esti Jazz – Szakcsi Quartet

A fenti programokra a belépés díjtalan.

A részletes programot keressétek a Sárospataki Borterasz Facebook-oldalán és a Zempléni Fesztivál weboldalán!