Befektetés: Mivel lehet többet keresni az aranynál? Természetesen borral!

A minőségi borokba való befektetés Magyarországon még ritkaságnak számít, pedig akár 30 százalék közeli hozamot is el lehet érni vele, ami meghaladja az arany éves hozamát is – álltja a Bordinasztia Sales Kft.

aszu-ferden

A főként Bordeaux-i borokból összeállított borindexek az elmúlt 5 év során 20 százalék feletti mértékben emelkedtek, a londoni bortőzsde legjobban teljesítő, a “Liv-exFineWine” 50 indexének 5 éves hozama pedig 27,8 százalék volt. Ez még a legsikeresebb befektetési termék, az arany éves hozamát is felülmúlta – mutat rá a kft. a közleményben.

Borbefektetés

Eteley Gábor, a tokaji borokra specializálódott Bordinasztia Sales Kft. tulajdonosa úgy látja: az elmúlt években 226 százalékkal nőtt a minőségi borok értéke. Szerinte a borok vásárlása nagyobb értéknövekedést biztosított, mint az általános kötvényeké, részvényeké.

A kft. borászata Tokaj hegyalján 28 hektáros szőlőbirtokon terül el, amelyen egy 4 hektárnyi föld, bortrezor és szállás áll rendelkezésre a Bordinasztia borbirtokos rendszerében részt vevő ügyfeleknek. A kft. honlapján közzétett információk szerint legalább 500 ezer forintos indulótőkével lehet beszállni a borbefektetésbe. Mivel limitált mennyiségű, 3000 palack tokaji aszú eszencia áll rendelkezésre, előminősítéssel 300 befektetőt választanak ki, akik részt vehetnek a programban.

Részletek: itt; forrás: MTI