Idén Szekszárd ad otthont a Borász Ütközetnek

A Balatonboglári, Etyek-Budai, Hajós-Bajai, Mátrai, Szekszárdi és Tolnai borvidékek borászai 2015. július 18-án kivételesen nem azért gyűlnek össze Szekszárdon, hogy boraikat, hanem hogy futballtudásukat mérjék össze.

borasz_foci_villanyban_2013_1

A több mint tízéves hagyományra visszatekintő Borász Ütközetre első alkalommal Pannonhalmán került sor. Takler András, az esemény szervezője elmondta: „Gál Tibor ötlete nyomán egy egri-pannonhalmi baráti focimeccsből alakult ki ez a torna, amelyhez évről évre egyre több csapat csatlakozott. Amellett, hogy ez egy színvonalas sportesemény, számunkra arra is lehetőséget nyújt, hogy baráti kapcsolatainkat ápoljuk a többi borászkollégával.”

2014-ben Hajós adott otthont a viadalnak, akkor a Balatonboglári borvidék léphetett fel a dobogó legfelső fokára, miután a döntőben hetesekkel legyőzte Szekszárdot. Idén a házigazdák már készülnek a visszavágásra.

Szombat délelőtt a sorsolást követően indulnak két pályán a csoportmérkőzések, a döntőre pedig még aznap kora délután sor kerül. A szervezők tájékoztatása szerint a délutáni pihenés után a díjkiosztás este, egy szekszárdi borok kóstolójával egybekötött vacsorán zajlik majd le.

A torna szakmai védnöke a korábbi évek hagyományainak megfelelően Magyar Zoltán, a Magyar Borászválogatott szövetségi kapitánya. A rendezvény fő támogatója az Ital Magyarország Kft.