Meghirdették a Semmelweis Egyetem borversenyét

A tehetséges, a minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani a Semmelweis Egyetem Bora elnevezésű országos borverseny.

semmelweis

A Semmelweis Egyetem idén hatodik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét: a hagyományoknak megfelelően a pályázattal az egyetem 2015-ben is az ígéretes fiatal magyar borászoknak kíván bemutatkozási lehetőséget nyújtani.

Mint hangsúlyozták, évszázados hagyományokkal rendelkező, nemzetközi hírű tudományos intézményként a Semmelweis Egyetem feladatának érzi a magyar kultúra, és ezen belül a borkultúra, illetve a fiatal magyar borászok támogatását.

A versenyen a 45. életévüket még be nem töltött termelők borai vehetnek részt, nevezési díj nélkül. A nyertes borokat egy éven keresztül, a 2016 tavaszi borverseny eredményhirdetéséig az egyetem reprezentációs célokra, elsősorban exkluzív ajándékként használja. A meghirdetett kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a Semmelweis Egyetem Bora cím kommunikálására a palackon.

A Semmelweis Egyetem Borát szakmai borverseny keretében, négy kategóriában választják ki. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt.

A bormustrát május 27-én, az eredményhirdetést és az ünnepélyes díjátadót június 11-én lesz tartják.

A versenyszabályzat innen, a nevezési lap pedig innen tölthető le.

MTI alapján