Rosalia 2015 – máj. 8-10.

A Budavári Borfesztivál szervezőcsapata idén is megrendezi nyárköszöntő fesztiválját, a Rosaliát a Gesztenyéskertben, melyen a rozé-, gyöngyöző-, habzóboroké és a pezsgőké lesz a főszerep. A Rosalia május 8-a és 10-e között vár benneteket, 9-én pedig – hagyományosan – lesz Rosé és Pezsgő Mustra is, melyen a Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeit fogják kihirdetni.

rosalia_kert_1

Május 8-10., Gesztenyéskert (XII. ker.)

Rozék, gyöngyözők, habzók, pezsgők, nyárköszöntő gesztenyevirágzás, street food, Boggie és a MaryPopKids – szóval majális, kicsit másképp.

Nyitva tartás:

  • Május 8. péntek: 14.00 – 24.00
  • Május 9. szombat: 10.00 – 24.00
  • Május 10. vasárnap: 10.00 – 21.00

A belépés díjtalan!

A kóstoláshoz használt logózott kristálypoharak a helyszínen kaphatók. Részletek hamarosan!

Május 9., Rosé és Pezsgő Mustra

Ezen a napon bemutatásra kerül a közel teljes magyar rozékínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző- és habzóborok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött tételeiket, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló, az esemény főszervezője ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen.

A szervezők az elsőként érkező 100 borkedvelőnek cseppőrrel kedveskednek, valamint az elővételben jegyet vásárlók között SKODA ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Zene

A Jazzy színpadon Boggie, a Mary PopKids, valamint iLLfon gT szórakoztat majd benneteket.

További részletek itt: borkulturakft.hu/rosalia