Burgundiai arany az egri chardonnay-nak

Tépem itt állandóan a számat, hogy Kárpát-medencei fajtákat kell telepíteni a Kárpát-medencébe, mert az fogja majd meghozni a Magyar Bor számára a nagy áttörést, erre a világverő, bordeaux-i fajtákból házasított Dúzsi Görögszó után Kovács Nimród 2012-es Battonage Chardonnay-ja is aranyat szerzett a minap egy francia borversenyen, méghozzá a vonatkozó műfaj bölcsőjében, Burgundiában.

KNW_MonopoleBattonageChardonnay-2012_493

Ismét aranyéremmel tért haza az egri Kovács Nimród Borászat (KNB) Battonage Chardonnay-ja Franciaországból, a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyről. A tétel a KNB Monopole termékcsaládjának tagja.

Készítését tekintve klasszikus eljárást alkalmazott a pince főborásza, Borbély Roland. Kis francia és magyar barrique tölgyfahordókban erjesztette a Nyilasmár- és a Nagyfai-dűlők alapanyagát, majd seprőn tartotta, kevergette azt, serényen, 12 hónapon át. Ennek megfelelően főként vajas, füstös, krémes jellegű a bor, de aromaprofilját érett-befőttes fehér húsú gyümölcsös jegyek, határozott sós, pattintott köves mineralitás is gazdagítja.

Értékelést például itt találtok a borról, beszerezni meg itt lehet, közel 4 ezer forintért.