Távozik a Prime-ból a kétszeres magyar sommelier bajnok

Szik Mátyás, aki a 2014-es Magyar Sommelier Bajnokság után idén is a magasba emelhette a legjobbnak járó trófeát, távozik a Prime Steak and Wine-ból. Ennek okait Facebook-oldalán részletezte.

szik-matyas

Szik Mátyás

Április elsejével elhagyja a Prime Steak and Wine-t az utóbbi idők egyik legtehetségesebb magyar sommelier-je. Szik Mátyás Facebook-oldalán így vall a váltásról:

“Kedves jelenlegi és jövőbeni vendégeim, gasztro-barátok és kollégák! Április elsejével elhagyom az éttermet, melynek sokat köszönhetek. Egyik szemem sír, de a másik a jövőbe tekint. Úgy gondolom, szakmai fejlődésemhez elengedhetetlen a váltás. A jövőben a Hotel Four Seasons Gresham Palace új, nyíló éttermében töltöm majd be a Head Sommelier pozíciót és dolgozom a hazai minőségi vendéglátás színvonalának emelésén. Köszönöm, a sok pozitív visszajelzést a szakmából és azon kívülről, hogy egyre többen támogattok és kíséritek figyelemmel a tevékenységemet.”

A Prime-beli élményeiről és Szik Mátyásról anno Gazda Albert is elismerően nyilatkozott, három alkalommal is (1., 2., 3.), de tavaly én is készítettem vele egy interjút, amelyben a sommelier így összegzi hitvallását: “borlapot írni küldetés”.