Dining Guide: 2015-ben a Kistücsök és a Bors GasztroBár lett a közönség kedvence

A Dining Guide három héttel ezelőtt indította el a Facebookon közönségszavazását, mely során arra kérte a fogyasztókat, voksoljanak a számukra legkedveltebb magyar étteremre és “street food” vendéglátóhelyre. Előbbi kategóriában. ugyan csak egy hajszállal, de a balatonszemesi Kistücsök Étterem végzett az élen, míg az utcai ételek kategóriában toronymagasan a Bors GasztroBár lett az első.

dining-guide-kozonsegszavazas-3

“Hihetetlen, micsoda szavazatdömping érkezett a közönségszavazós játékunkra. Már az első héten érezni lehetett, hogy nem fogjátok magukra hagyni kedvenc éttermeiteket, de ami 7 nap után történt…18 napja hirdettük meg két kategóriában (éttermi és street food helyek) a közönségszavazást és több mint 8500 szavazat futott be” – írja oldalán a Dining Guide étteremkalauz.

Éttermi kategória – Top 10

Az éttermi kategória nagyon szoros versenyt hozott. A balatonszemesei Kistücsök alig 100 szavazattal kapott többet, mint az encsi Anyukám Mondta. A Csapody-Jahni páros és a Dudás testvérek után harmadik helyre a tavalyi év séftehetsége, Mizsei János által fiatalos lendülettel vezetett MÁK futott be. Majd jön a Bock Bisztró, a Michelin-csillagos Borkonyha. Huszár Krisztiánék is jól mozgósították a közönségüket: a ZONA a hatodik lett. Hetedik helyen végzett Gianni Pomo d’Orója. Ha minden 67-es születésű szavazott volna, talán a székesfehérvári 67-nek is több babér termett volna, így „csak” nyolcadikak. A top10-be befért még a Vendéglő a KisBíróhoz, illetve a nemrég szakácskönyvet is kiadó Rosenstein.

dining-guide-etterem-kategoria-kozonsegszavazas-1

forrás: itt

Street food kategória – Top 10

korábbi Street Food Show helyszínén, a Hold utcai piacon megnyíló A Séf utcája 11.22%-ot ért el a Dining Guide közönségszavazásán, ami a dobogó második fokára segítette fel Bíró Lajosékat. A Bors GasztroBár már a szavazás elején elhúzott, lehetetlenségnek tűnt beelőzni őket; a Kazinczy utcai tempó 22%-nál is többet ért. A Zing harmadikként haladt át a képzeletbeli célvonalon, míg a LEVES. a negyedik helyet szerezte meg. A jó kis grafikákkal szavazásra buzdító Funky Pho ötödik lett. A top10-ben van még főzelékes, ázsiai, kifinomult burgeres, pastramis, azaz Hai Nam, Pesti Burger, Pista bá’, Spíler Shanghai és Hokedli.

dining-guide-street-food-kategoria-kozonsegszavazas-2

forrás: itt

Nyereményjáték

“Ahogy ígértük, a szavazók között sorsolunk. Öt szerencsés ott lehet a március 23-i 11. Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán” – olvasható az étteremkalauz oldalán.  A nyertesekkel Facebookon fogják felvenni a kapcsolatot.

Díjátadó

Március 23-án pedig a szakmáé lesz a szó. Többek mellett kiderül, hogy a szakemberek szerint mely hazánk legjobb étterme és street food helye! Részletek itt.