Ilyenkor a tél végén már nagyon ki vagyunk éhezve a klorofilra, ezért örülünk különösen az első kibújó növényeknek, pláne, ha az ehető és finom is. Sőt, még gyógyhatása is ezerféle van, mint például a medvehagymának. A Vylyan Terasz konyháján már javában készülnek a medvehagymás ételek, március 21-én azonban egy bortúrát is szervez ennek apropóján a villányi pince.
Program: tízórai, túra, ebéd és öt bor kóstolója
- Hol? Találkozó a Vylyan teraszon (Kisharsány felett, a Fekete-hegyen)
- Mikor? Találkozó 2015. március 21-én szombaton reggel 10 órakor. A túra délelőtt 11 órakor indul. A túrára a pihenőkkel kb. 3 órát számolnak a szervezők, a táv nem megerőltető, alkalmas lábbeli ajánlott! A program befejezésének tervezett időpontja: 16 óra
Gyülekező, tízórai
A Vylyan teraszon 10 órakor madárcsicsergéssel, hűs KSZÍ 2013 gyöngyözőborral és fogadó falatokkal várnak benneteket, melyeket a Vylyan kiskonyhában készít frissen Miklós séf (szőlőmagos rúd és stifolderes, sonkás szendvicsek).
Medvehagyma túra
A teraszról a kéktúra útvonalán északra indul a túra, Palkonya felé, útbaejtve a legjobb medvehagyma lelőhelyeket (a gyűjtéshez a szervezők adnak arra alkalmas szatyrot). A Szent Bertalan kápolnához érve szusszanhattok egyet egy kis KAKAS Roséval. A felfrissülés után indulás vissza a mediterrán hangulatú Vylyan teraszra.

Ez lesz. Vagy legalábbis valami nagyon hasonló (fotó: innen)
Ebéd és borkóstoló
Jól megérdemelt ebéddel, rotyogó bográccsal vár majd benneteket a Vylyan séfje: a menü babgulyás medvehagymás házi kenyérrel, amelyhez három bort kóstolhattok (Pinot noir 2009, Montenuovo 2009, Cabernet Franc 2011), majd levezetésként egy kis pinceséta.
Részvételi díj:
• „mindent bele”: 4700 Ft/fő
• alkoholmentes, gyermek: 2 700 Ft/fő
Jelentkezés: Március 18-ig
Gönczöl Gábor: 30/376-0885, vylyan@vylyan.hu
Programra a szervezők max. 40 fő jelentkezését tudják fogadni.