Íme, a Borászok Borásza 2015 döntősei!

Lezajlott az idei Borászok Borásza szavazás első fordulója. Ez első körben leadott voksok alapján a következő öt borász jutott a döntőbe: Bodó Judit (Bott Pince, Tokaj-Hegyaljai borvidék), Bott Frigyes (Bott Frigyes Borászat, Garam-mente borvidék), Dr. Bussay László † (Bussay Pince, Zalai borvidék), Ipacs Szabó István (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Villányi Borvidék), Karner Gábor (Karner Gábor Kézműves Borászat, Mátrai borvidék).

boraszok-borasza-2015

Bodó Judit, Bott Frigyes, Bussay László †, Ipacs Szabó István, Karner Gábor

Jelenleg már zajlik a második forduló. Ebben az esetben is kizárólag az ötven jelölt rendelkezik egy-egy szavazattal. Amint minden jelölt nyilatkozott, a szervezők összesítik a voksokat, de az eredményt majd csak az április 24-i díjátadón hirdetik ki, ekkor derül ki, hogy 2015-ben ki lesz a Borászok Borásza és kit választottak a Borászok Barátjának. (A jelöltállítás folyamatáról lásd ezt a korábbi írást.)

A szervezők azonban kíváncsiak az érdeklődők véleményére is, ezért a díj hivatalos Facebook-oldalán tippjátékot indítottak. A végső győztest helyesen megtippelők között egy karton Borászok Borásza borválogatást sorsolnak ki, érdemes tehát ide is ellátogatni.

További infók: www.boraszokborasza.com