VinCE Awards 2015: A Drop Shop, a Gizella Pince, a Bortársaság, a Kistücsök és a Kreinbacher a legjobbak között

Meg még páran, akiknek a nevével már nem akartam tovább terhelni a címet. A március 6-án tartott, első VinCE Awardson tíz kategóriában ítéltek oda elismeréseket a gasztronómia, a borkereskedelem, a borturizmus és a borászat képviselőinek, a Balatontól Tokaj-Hegyaljáig.

vince-awards-1

Balról jobbra: Csapody Balázs (Kistücsök Étterem), Hebenstreit Ádám (Drop Shop Wine Bar), Szilágyi László (Gizella Pince), Bodorkós Norbert (Kreinbacher Birtok), Kovács Gergely (Bortársaság) – fotó: VinCE magazin

“A VinCE Budapest Wine Show első estéjén idén először, hagyományteremtő céllal rendezték meg a VinCE Awards díjátadót. A kezdeményezést életre hívó VinCE magazin több mint tíz éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat és az elmúlt hat évben rendezvényük Közép-Európa legrangosabb borszakmai találkozója lett” – olvasható a lap közleményében.

Akik adták

A tíz kategóriában díjra jelölt borászatok, éttermek, hotelek és kereskedések listáját 21 szakértő, a gasztronómia és a borvilág ismert szereplői, valamint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia néhány tagja állították össze. A jelölést követően a VinCE szakmai partnerlistáján szereplők szavazták meg a győzteseket.

A közreműködők között volt Darrel Joseph borszakíró, a régió specialistája, Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Dr. Mészáros Gabriella és Romsics László borakadémikusok, Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetség első elnöke, Zilai Zoltán, Jásdi István és Kamocsay Ákos borászok, Sánta Zoltán, Herczeg Ágnes és Tompa Imre. A hazai gasztronómia meghatározó szereplői közül Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Csapody Balázs, Zsiday Roy, Széll Tamás, Bíró Lajos, Molnár Attila és Andrusch Péter vett részt a jelölésben.

A VinCE további díjait a magazin bortesztjein legeredményesebben szereplő borászat és borkereskedést vehette át. A díjakat március 6-án este, a Corinthia Hotel Budapest impozáns báltermében Németh Ágnes, a VinCE magazin főszerkesztője adta át.

Akik kapták

VinCE Awards 2015 díjazottak

 • A legjobb borlap – Borkonyha
 • A legjobb borhotel – Andrássy Rezidencia Wine & Spa
 • A legjobb borvacsora – Kistücsök
 • A legjobb borkereskedés – Bortársaság
 • A legjobb borbeszerző – Harcz Ádám (Lidl)
 • A legjobb borbár – Drop Shop
 • A legjobb weboldal – Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet
 • A legjobb pincelátogatás – Szepsy Pince
 • A legjobb bormarketing kampány – Kreinbacher Birtok
 • A legaktívabb társulás – Balatoni Kör
vince-awards-2

A legjobb borbeszerző, Harcz Ádám (Lidl) és Németh Ágnes, a magazin főszerkesztője, a rendezvény főszervezője – fotó: VinCE magazin

vince-awards-3

A legjobb boros weboldalért járó díjat Nagy Tamás vehette át a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet képviseletében – fotó: VinCE magazin

VinCE magazin díjak (a teszteken legtöbb csillagot elért borászat és borkereskedés)

 • A legeredményesebben szereplő borászat – Gizella Pince
 • A legeredményesebb borkereskedés – Bortársaság

***

A jelöltekről és a szempontokról bővebben: itt.