Dombóvári István lesz az első Tállyai Borbár vendége

A Tállyáért Egyesület azon dolgozik, hogy egyre több színvonalas kulturális és művészeti programot valósuljon meg Tállyán, melyeken a helyi borászati és gasztronómiai értékek is bemutatásra kerülhetnek. Az egyesület munkájával Tállya, tágabban Tokaj-Hegyalja kulturális életét és fejlődését, valamint a borvidéken belüli összefogást kívánja erősíteni, ezúttal a Tállyai BorBár elnevezésű rendezvénysorozattal.

dombovari-istvan

Fotó: innen

A Tállyáért Egyesület a megalapítása óta szerves része lett a tállyai életnek. Fontos számukra az együttműködés az ott élő és dolgozó emberekkel, és egy összetartó közösség építése, nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek között is. Részükre is szerveztek már sportversenyeket, címketervező rajzversenyt, és a tállyai iskola és óvoda támogatásával is az ő fejlődésüket szeretnék folyamatosan támogatni.

Májusban megalapították a Taille Borlovagrendet, melynek pár hete tartották a második avatószertartását.

Nyáron elkezdték rendbe tenni a Maillot-kastélyt, az állandó kiállítását átrendezték, bővítették, és július elején újra megnyitották. A Közép-európai Művésztelep és a művészeti élet felélesztésének céljából július végén megtartották az 1. Tállya ART Alkotótábort.

Szeptember végén a Tállyán hagyományos Szent Vencel-napi borszentelést és búcsút szerveztek meg. Most pedig elindítanak a Maillot-kastélyban egy havonta egyszer megrendezésre kerülő kulturális programsorozatot.

November 22-én indul a BorBár

A Tállyai BorBár nevű rendezvényen havonta egyszer, szombati napokon egy-egy Tokaj-hegyaljai borász mutatkozik be, emellett a szervezők kortárs művészeti produkciókkal: színházi előadásokkal, kötetbemutatókkal, koncertekkel, és más izgalmas kulturális programokkal várják az érdeklődőket. “A BorBár-estekkel az a célunk, hogy tartalmas és különleges kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget biztosítsunk a Tokaj-Hegyalján és a környéken élőknek, valamint az idelátogató turistáknak, vendégeknek, és felélesszük az évszázados, gazdag, helyi kulturális hagyományokat” – olvasható az egyesület közleményében.

Az első alkalom november 22-én 19:00 órától lesz, s három mádi pince borait lehet majd megkóstolni – a Holdvölgy, a Szent Tamás Pincészet és a Demetervin mutatkozik be, de a Tállya Wines is jelen lesz boraival. Az első BorBár vendége pedig Dombóvári István, humorista, stand up comedy előadó lesz.

Az eseményről bővebben: itt.