Bordó Blend a Spiritusban – november 20.

November 20-án – a havi szintű Bordó Blend alkalmából – a Spiritus Kávéház, Pálinka- és Borszaküzletben a cabernet franc-oké lesz a főszerep. Számos nemzetközi szakértő vallja, hogy a magyar vörösboros vidékeken, kivált Villányban otthonra lelt ez a híres bordeaux-i fajta. A klímának és termőföldnek köszönhetően olyan borokat lehet belőle készíteni, mint sehol másutt a világon.

A kóstolón a fajta nyomába erednek, számos tételt tesztelnek, tudván, 100% cabernet franc-t készíteni nagy szakmai kihívás, főleg minden évjáratban. Összehasonlítanak ezért évjáratokat és termőhelyeket is, sőt, olyan “újhullámos” villányi pincék organikus, biodinamikus háttérrel született borait, mint a Bakonyi, a Hummel vagy a Wassmann. Egy biztos: koncentrált, gyönyörű vörösborok kerülnek a poharakba, melyekben hol a kifinomult elegancia, hol a gazdag, telt gyümölcsösség és hordós érleltség kerekedik felül, hol e kettő párosul élménygazdag kortyokban.

Borsor:

  • Bakonyi “Pír” 2011-2012, Villány
  • Bakonyi Makár 2011, Villány
  • Tüske Pince 2009, Szekszárd
  • Weninger Frettner 2011, Sopron
  • Weninger Frettner 2012, Sopron
  • Szeleshát 2011, Szekszárd
  • Wassmann 2012, Villány
  • Hummel Panterra 2011, Villány
  • Bukolyi Válogatás 2012, Eger

A borok mellé a VenisonGusto prémium termékeiből falatozhatnak a vendégek.

***

  • A kóstoló ára: 4 990 Ft / fő.
  • A kóstolót vezeti: György Vince sommelier.
  • Helyszín:  Spiritus Kávéház, Pálinka- és Borszaküzlet – 1136 Budapest, Tátra utca 12/B.
  • Elérhetőség: +36 20 621 7788; www.spiritus.co.hu; www.facebook.com/spiritusprimus