Őszi események az etyeki Gasztrosétányon

Etyeken zajlik még a szüret, mégis marad idejük a gazdáknak nyitott vendégfogadásra az őszi időszakban is. Az Újhegyi és Szépvölgyi pincék három hétvégén terveznek közös nyitott pince napokat a Gasztrosétányon.

gasztrosetany

Etyeken, az Újhegyen és Szépvölgyben egyébként is pezsgő élet folyik, hiszen az évszakonként itt megrendezett Etyeki Piknikek mellett egyre több pince tart rendszeresen nyitva, várva a bort, sonkát, sajtot, esetleg házi süteményt vagy szörpöt kóstolni vágyó vendégeket. Emellett az itteni gazdák igyekeznek minél több alkalmat, ünnepi időszak adta lehetőséget megragadni, hogy nyitva tartásukat, programjaikat összehangolva közösen fogadják a Budapest szőlőskertjébe látogatókat.

Ezen összefogás eredményeként idén ősszel még három alkalom kínálkozik, hogy betérhessetek valamelyik újhegyi pincébe vagy kipróbálhassátok a vajköpülést az Etyeki Sajtútállomás „műhelyében”:

  • ÉLMÉNYSZÜRET A GASZTROSÉTÁNYON – 2014. október 23-26.
  • MÁRTON-NAPI LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON – 2014. november 15.
  • ŐSZUTÓ A GASZTROSÉTÁNYON – 2014. november 29.

Élményszüret a Gasztrosétányon – 2014. október 23-26.

Az októberi hosszú hétvégén minden nap 10.00 órától nyitott pincékkel vár benneteket a Gasztrosétány. A szüret vége felé a legnemesebb borok és pezsgők mellett mustot, murcit és néhány pincében már újbort is kóstolhattok majd. A sajtkészítés-bemutató mellett mindenki kipróbálhatja, milyen vajat köpülni, illetve a kicsik és nagyok is próbára tehetik magukat tökfaragásban.

Nyitott pincék:

  • Gradowski Birtok

Gradowski Grill: grillen készült ételek nagy választékban

  • Milán Pince

Bográcsban főtt ételek

  • Gombai Pezsgőpince

Őszi újbor- és pezsgőkóstoló

  • Árpás László Sonkamester Pincéje

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek; kemencében és grillen készült ételek

  • Halmi Pince

Rózsa- és egyéb kézműves szörpök, gyógynövények és teák vására; házi sütemények és lekvárok kóstolója és vására

  • Takáts Pince

Egytálételek, pogácsa és palacsinta

  • Kácsor „Kíra” Pince

Házi rétes, libatepertőkrémes kenyér, tepertős pogácsa és borkóstoló

  • Rezeda Terasz

Az etyeki Anonym Pince borainak kóstolója – házias ételek és elő zene kíséretében

  • Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)

Etyeki eszem-iszom: szekszárdi borok kóstolója és vására; házi készítésű ételek; elő zene

  • Dvorák Pince

A tollfosztástól a tányérig: házias ételek helyi alapanyagokból – akár a vendégek segítségével elkészítve.
Sertéstokány Dvorák-módra és fahéjas „almacsinta”

  • Etyeki Sajtútállomás

Sajtkészítés-bemutató, vajköpülés
„Pusztabusztúra” – traktorozás a szőlő körül (indulás a buszfordulóból!)

  • Rókusfalvy Birtok

Bor- és pezsgőkóstoló házi pogácsával és mártogatós szószokkal
Tökfaragás kicsiknek és nagyoknak, gyereksarok készségfejlesztő foglalkozásokkal és játékokkal
Készítsd el saját tűzzománc ékszered – előzetes bejelentkezés alapján
Kézműves kiállítás és vásár: Szilaj Eszter ékszerész bemutatója; fotódoboz – egyedi fotóval ellátott, igényes ajándéktárgyak; kézműves csokoládék

Egyéb infók:

facebook.hu/Gasztrosetany