Október 23-ig lehet nevezni az őszi Prestige Reserve-re

A Doszpod László nevével fémjelzett Prestige Reserve Club őszi tesztsorozatára október 23-ig van lehetősége nevezni a borászatoknak. A Club életében újításnak számít, hogy az úgynevezett gasztroborok ezentúl külön kategóriában kerülnek értékelésre, de a meglévő 7 hagyományos kategória mellett a zsűri továbbra is várja a VINA (Vinum Naturalis) -alapelveknek megfelelő mintákat.

Oszlopos tagnak nem számítok a Prestige-ben, de ha tehetem – ahogy arra a legutóbbi szezonban többször is volt lehetőségem -, eljárok ide tesztelni. A társaság többnyire összeszokott, a kóstolók vakon zajlanak és alkalmanként egy-egy vendégborász is helyet kap a zsűriben.

Az őszi szezon hírei röviden:

7 kategória

A magyar borok népszerűsítését célzó Prestige Reserve Club – ettől az évtől a Caprice támogatása mellett –  ezúttal is 7 kategóriában (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/szamorodni, aszú) díjazza a beérkező mintákat.

Gastrovin Selection

Az őszi szezontól speciális kategóriaként bevezetésre kerül a Gastrovin Selection-kategória, melyben a borok azon tulajdonságait vizsgálja behatóbban a zsűri, amelyek fontos szerepet játszanak a gasztronómia döntéshozóinak beszerzéseinél.

VINA

Továbbra is nevezhetőek külön kategóriában a VINA (Vinum Naturalis) alapelveknek megfelelő borok, ahol a szőlőtermelés és a borkészítés szabályozása szigorúbb még a bortörvényekben megfogalmazottakhoz képest is.

Top 50 Primeur

A közvélemény kutatások és a borászatok értékesítési adatai is azt támasztják alá, hogy egyre több fogyasztó kedveli az újborokat, nemcsak közérthetőbb stílusuk, hanem árfekvésük miatt is. A Prestige Reserve Club ezért várja a borászatok 2014-es friss tételeit is a Top 50 Primeur kategóriába.

Best Buy

Ahogy a borkedvelők, úgy a zsűri is honorálja a jó ár-érték (minőség) arányt, a Best Buy megkülönböztető jelzés odaítélésével.

***

A zsűri továbbra is a DOS 99 (Developed Organoleptic System) minősítési rendszert alkalmazza, amely az élvezeti értékekre, a szakmai és fogyasztói preferenciákra, és különösen a borok egyensúlyára és harmóniájára összpontosít.

Nevezés

  • A nevezés továbbra is ingyenes, a borok beküldési határideje 2014. október 23.
  • Cím: Inter-Kontakt Kft. 1016 Budapest, Tigris utca 5. A szállítólevélen kéretik feltüntetni: Inter-Kontakt Kft. – “Minta érték nélkül”