Kézműves söröző is lesz a jubiláló Almárium Bisztróban

Születésnapot ünnepel a jazzt, a bluest, a szürkemarhát fókuszpontjában tartó Almárium Bisztró, az időpont pedig október 3., azaz most péntek. Borlapjuk számomra különösen tetszetős, a cikkben utalok rá, miért, de mostantól a sörök miatt is megéri majd idejárni, legalább is ezt ígéri a vezetőség.

almarium

Ez a bádogfal még a régi, XIV. kerületi Almáriumból való

Az Almárium Bisztró neve sokatoknak biztosan nem újkeletű, régebben én is megfordultam ott, a XIV. kerületben, és emlékszem, egészen kiváló, újvonalas szürkemarha-burgereket lehetett ott kapni – nota bene: a Nagy Magyar Hamburger Bumm előtti időkben. Aztán a cég áttette székhelyét a Palotanegyedbe, ráment a jazzre meg a bluesra, a szürkemarha-fogások nívóján csavart egyet fölfelé, majd elérkezett következő szülinapjához és a vezetőség arra jutott – mondanom se kell, a legnagyobb örömömre – , beszáll a kézműves sör-bizniszbe. Ennek eredménye, hogy most pénteken, október 3-án hivatalosan is megnyitják kézműves söröző részlegüket, de ne rohanjunk ennyire előre.

Van a – mondhatni szűkített – borlapjukon három olyan tétel, melyeket én mindig nagy örömmel fogyasztok. Az izsáki Gedeon Birtok aranysárfehérjéről, az Almagyar Érseki Szőlőbirtok bikavér típusú, spontán erjedt Lelki Békéjéről, meg Bartáéknak a furmint-muskotály édeséről van szó. Szerintem egy könnyedebb háromfogásos menüt ezek a borok tökéletesen elkísérnek (magában meg szinte fék nélkül csúsznak), ráadásul nevetségesen olcsón decizi őket a hely. Bízzatok bennem, tegyetek velük egy próbát!

Borra sör? Förevör!

Tartja a népi bölcselet, így ha a fentieken túl elmélyednétek az Almárium Bisztró kézműves sör kínálatában (amelyről, sorry, még én sem tudok semmit), akkor október 3-án, 19:00 órától ott a helyetek.

Helyszín: VIII. kerület, Horánszky u. 5.

Kezdés: 19:00

Programbontás

  • 19:00-kor kezdés, welcome drink
  • 20:00-kor a tulajdonosok mondanak néhány szót
  • 20:10-től Canarro együttes
  • 20:45-kor kisorsolnak néhány ajándékot a vendégek között
  • 21:30-kor Tortavágás
  • 22:00-tól Ereszd el a hajam 🙂

Dress code: Come as you are/smart casual

***

További infók: www.facebook.com/almariumbisztro

Event-leírás: itt.