Boraukciót is tartanak a XI. Tokaji Őszön

A XI. Tokaji Ősz szervezői felkérték a fesztivál központi szereplőit (Disznókő, Gróf Degenfeld, Szepsy István, Demeter Zoltán, Tokaj Hétszőlő, Tokaj Oremus), hogy bocsássanak aukcióra egy-egy palack bort a rendezvény témáját képviselő borminőségből, amely fontos szerepet töltött be a pincészet életében az ezen borkategória értelmezésében vagy a borvidéki szereplők történelmi mérföldkőként tartják számon.

boraukcio-tokaji-osz

Az így létrejött 6 palackos gyűjteményt egy tételként bocsátják a szervezők internetes árverésre.
Licitálni ITT LEHET.

A Tokaji Ősz boraukciójának bevételéből egy szoborpark létrehozását támogatják, mely a Tokaj Alapítvány gondozásában szerveződik. A szoborpark létrejöttének célja, hogy az elmúlt félezer év során a borvidéki értékteremtésben és iránykijelölésben élenjáró személyeknek emléket állítson, és egyben lehetőséget biztosítson arra, hogy az utókor kifejezhesse tiszteletét irányukba.
A szobrokat minden évben a Tokaji Ősz keretében avatják fel, melyre először 2015. szeptember 20-án kerül sor, s elsőként Szabó Józsefnek állít emléket. Ő volt az a személy, aki épp 150 éve rajzolta meg azt a térképet, mely a Tokaji borvidék földtani alapvetéseként értelmezhető.

A licitálási lehetőség határideje 2014. szeptember 17. 24:00.

A Tokaji Őszről részletesen itt olvashattok.