A borvidék fővárosa: Tokaj – Fotópályázat

A XI. Tokaji Ősz alkalmával a rendezvényt közösen szervező Tokaj Alapítvány és Tokaj.hu Kft. fotópályázatot hirdet. A cél Tokaj városának és környezetének újragondolt módon történő állóképi megörökítése. A szervezők szándéka, hogy olyan fotók készítésére ösztönözzék a pályázókat, melyek egyszerre klasszikusak és formabontóak.

fotopalyazat-kacs

fotó: Gyöngy Péter

Tokaj Alapítvány és Tokaj.hu Kft. keresi azt a 6 fotót, amelyek közvetíteni tudják Tokaj szépségét, életigenlését és történelmi üzenetét. A Tokaj Alapítványnak szándékában áll nyomtatott formában kiadni ezeket a műveket, így támogatva azt a közösségi igényt, hogy elinduljon a borvidéken egy átalakulási folyamat a forgalomban lévő képeslapok témáját és minőségét illetően is.

A zsűri szeretne kiválasztani egy képet a hat közül, mellyel alkotója az alap elvárásokon túl meg tudta fogalmazni mindazt, amit Tokaj jelentett és jelent, mint a borvidék névadó települése és mint a borvidék fővárosa. Ez az alkotás különdíjban részesül.

Díjak

  • A legjobb 6 fotó készítőjét 1-1 ritkaságnak számító Tokaji borral jutalmazzák.
  • Különdíj: 100.000 Ft
Nevezés

1. A pályaművek kizárólag digitális formában, CD, DVD vagy USB adattárolón, a www.tokajiosz.hu oldalról letölthető, kitöltött és aláírt NEVEZÉSI ŰRLAP ÉS NYILATKOZAT egyidejű benyújtásával adhatók be.

2. Egy pályázó kizárólag egyedi fotó esetében maximum 10 különálló fotót, illetve a fotósorozat kategóriában egy minimum 3 – maximum 10 képből álló fotósorozatot adhat be.

3. Beadási határidő: 2014. SZEPTEMBER 10.

Címzett: Tokaj Alapítvány – Demeter Anett
Postai cím: 3910 Tokaj, József Attila u. 10.

4. Díjazottak értesítése, díjkiosztó

A díjazottakat 2014. szeptember 16-ig e-mailben értesítik.
A díjkiosztóra a Tokaji Ősz Zárórendezvényén (Időpont: 2014. szeptember 21. vasárnap, Helyszín: Disznókő Szőlőbirtok Traktorgarázsa) kerül sor, melyre a díjazottak meghívást kapnak.
A legjobb művek a XI. Tokaji Ősz idején bemutatásra kerülnek.

5. Képfile technikai feltételei

– TIFF vagy JPEG file-típus a legmagasabb minőségben elmentve
– Méret: minimum 2,5 Mpixel (1936×1288 pixel)

6. Szerzői és személyiségi jogi feltételek

Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Tokaj.hu Kft.-t illetve a Tokaj Alapítványt mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Pályázó a pályázat megküldésével díjigényéről kifejezetten lemond az alábbi felhasználások tekintetében, illetve a fotók pályázatra való elküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy:

• Tokaj.hu Kft és a Tokaj Alapítvány a fotókat, videókat a pályázat idején a pályázattal kapcsolatos felületeken, és a pályázat kapcsán rendezett kiállításon közzé tegye;

• A pályázat zsűrizésével kapcsolatosan a fotók kizárólag a zsűri tagjai számára hozzáférhetőek legyenek;

• A fotók a Tokaj.hu Kft és a Tokaj Alapítvány által rendezett kiállítás(ok) keretében a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek. A Tokaj.hu Kft és a Tokaj Alapítvány a fotók kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.

• A Tokaj.hu Kft és a Tokaj Alapítvány archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében a Tokaj.hu Kft. és a Tokaj Alapítvány jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön;

• A Tokaj.hu Kft. és a Tokaj Alapítvány a fotókat korlátlan ideig kiadványaiban megjelentethesse, másnak erre engedélyt adjon;

• A Tokaj Alapítvány jogosult a legjobbnak ítélt fotók képeslap formájában történő sokszorosítására és terjesztésére. Minden ilyen esetben a készítő hozzájárulása mellett feltüntetésre kerül a képeslapon a fotó készítőjének neve.
A fotók, a fentebb felsorolt céloktól eltérő felhasználása esetén a Tokaj.hu Kft. és a Tokaj Alapítvány, csak külön szerződés alapján jogosult.