Nincs Ördögkatlan Fesztivál a Vylyan nélkül

Jön a 7. Ördögkatlan Fesztivál 2014. augusztus 5-9 között. A Vylyan Teraszon  minden nap borkóstolók és terülj, terülj asztalkák, kávésarok, koncertek, sok-sok irodalmi program, játszóház, túrák, beszélgetések, állandó kiállítások lesznek, s csak néhány ízelítő a színpadról, címszavakban: Tompos Kátya, Egressy Zoltán, Legesleges – Erdős Virág és Kollár-Klemencz László, Neil Young Sétány, Tompa Andrea, HÁY come BECK, Szabó Lőrinc-est, Slam Poetry …

vylyan-1

A koncertek mellett lesz két színházi előadás is (kortárs tánc és monológ), illetve idén nagyon erős lesz az irodalom-front is. A programokkal párhuzamosan lesz gyermekjátszóház! A Hétágfa Egyesület csapatának köszönhetően a felnőttek felszabadultabban tudnak kulturálódni, miközben a gyerekek kreatív-kézműves és mozgalmas játékokkal szerezhetnek még több élményt, az amúgy gyermekszemmel is varázslatos helyszínen.

A bátrak pedig vérüket is adhatják egy jó célért: véradás csütörtökön, jutalomként pedig egy pohár jól megérdemelt vörösbor 😉

A helyszínre tíz órától érdemes jönni reggelizni, piknikezni, ebédelni, hisz’ lesz minden, mi szem-szájnak ingere. Utána lehet egyet pihenni a szőlőben, a parkban a fák alatt, s pár fröccsel erőt gyűjteni a délutáni, esti programokra.

Az ínyenceknek finom ételekkel készül a villányi gasztronómiában jeleskedő, a Vylyan Teraszon vendégeskedő villányi Fülemüle Csárda, de lesz Mauro kávésziget is.

Akik nem autóznak, érkezhetnek menetrend szerinti Katlanbusszal, de a természet lágy ölén átvezető gyalogtúra útvonalakon vagy biciklivel is megközelíthetik a helyszínt! Térképért és túraútvonalakért katt!

Programbontás – Vylyan Terasz

 • Szerda (aug. 6.), 14:00 – Világ civiljei egyesüljetek! – Bérczes Tibor beszélgetés-sorozata

Beszélgetéssorozat a mai magyar civil aktivitásról, annak hiányáról. Vendégek: Péterfi Ferenc közösségfejlesztő és Feldmár Nóra ipari formatervező.

 • Szerda (aug. 6.), 15:30 – Gergye Társulat: Honvágy

Rendező: Gergye Krisztián, előadók: Gergye Krisztián és Lőrinc Katalin. (SZÍNHÁZ)

 • Szerda (aug. 6.), 16:00 – Kritikai Szalon – Sofi Oksanen: Mikor eltűntek a galambok

A regényről Deczki Sarolta, V. Gilbert Edit és Reichert Gábor beszélget, a moderátor, Bozsoki Petra vezetésével. (IRODALOM)

 • Szerda (aug. 6.) – 17:00 Tompos Kátya: Keresztül Európán — lemezbemutató koncert

A Nemzeti Színház káprázatos hangú színésznője a Vylyan teraszon! (KONCERT)

 • Csütörtök (aug. 7.), 14:00 – Egy pohár vörös – vérré válik (véradás)

Ebben az évben is véradás a Vylyan Teraszon, majd egy jól megérdemelt pohár ÖRDÖG, a Katlan bora!;-)

 • Csütörtök (aug. 7.), 15:00 – Jelenkor – beszélgetés

A Jelenkor folyóirat főszerkesztője, Ágoston Zoltán új könyvéről, a Százezer eperfáról faggatja Egressy Zoltánt. (IRODALOM)

 • Csütörtök (aug. 7.), 16:30  Legesleges – Erdős Virág és Kollár-Klemencz László estje

Erdős Virág és Kollár-Klemencz László verses, zenés estje a Vylyan színpadán. (IRODALOM) (KONCERT)

 • Csütörtök (aug. 7.), 18:00 – Neil Young Sétány

Huzella Péter az egykori Kalákában kezdte, Jenei Szilveszter a Kormorán alapító tagja, Rátóti Zoltán a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója-színésze és Tóth István a Hétrét együttes alapítója. (KONCERT)

 • Csütörtök (aug. 7.), 19:00 – Világ civiljei egyesüljetek! – Bérczes Tibor beszélgetés-sorozata

Beszélgetés Gyáni Gábor, történésszel arról, hogy az elmúlt 150 év magyar történelme mennyiben segítette és mennyiben gátolta a civil társadalom kialakulását.

 • Péntek (aug. 8.), 15:00 – Jelenkor – beszélgetés

Középpontban ezúttal Tompa Andrea Fejtől s lábtól című gyönyörűséges regénye.
(IRODALOM)

 • Péntek (aug. 8.), 16:30 – HÁY COME BECK

Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Kettős figyelem, közös játék versekkel, dalokkal és novellákkal. (IRODALOM) (KONCERT)

 • Péntek (aug. 8.), 18:00 – Egymás Bábelében

Téri Sándor Szabó Lőrinc-estje. (SZÍNHÁZ) (IRODALOM)

 • Szombat (aug. 9.), 14:00 – Kritikai Szalon – Havasréti József: Űrérzékeny lelkek

A regényről Vilmos Eszter moderálása mellett András Csaba, Kisantal Tamás és Szolláth Dávid értekezik. (IRODALOM)

 • Szombat (aug. 9.), 15:30 – Világ civiljei egyesüljetek! – Bérczes Tibor beszélgetés-sorozata

Cigánygyerekek teniszütővel – a Besence Open című dokumentumfilm vetítése illetve beszélgetés Kovács Kristóf rendezővel és Ignácz Józseffel, Besence polgármesterével (FILM)

 • Szombat (aug. 9.), 17:30 – Slam Poetry

Versek, borok és panoráma szegődnek az “itt és most” szolgálatába. (IRODALOM)

***

 • Minden nap 10:00-tól:

Csiky-plakátok – Németh Levente plakátkiállítása
Az egyik legjelentősebb magyar tervezőgrafikus. Munkáival több díjat is nyert, közöttük a Magyar Art Directorok Clubjának díját és az Aranyrajzszög díjat. Az elmúlt években ő határozza meg a kaposvári Csiky Gergely Színház arculatát. (KIÁLLÍTÁS)

Művészi Hordók
A művészi hordók ötlete együtt született az Ördögkatlannal. Képzőművészek találkozása a tölgyfahordókkal a festői Vylyan Teraszon. (KIÁLLÍTÁS)

BÉRCZES TIBOR BESZÉLGETÉS-SOROZATA – Világ civiljei egyesüljetek! – A mai magyar civil aktivitásról, de inkább annak hiányáról…

 ***

Közérdekű:

Érdemes kihasználni a KEDVEZMÉNYES BÉRLETELŐVÉTEL lehetőségét! (Részletek az Ördögkatlan Fesztivál honlapján)