Éjszakai pincetúrát szerveznek a Somló-hegyen – jún. 28.

Összesen 34 somlói helyszín részvételével 2014. június 28-án újra megrendezésre kerül a Somló-hegyen tavaly nagy sikerrel debütáló Éjszakai Pincetúra.

somlo

Út a Somló-hegyre (fotó: Pintér Hajni)

Az idei program is 22:00-kor kezdődik majd a pincéknél tábortüzek gyújtásával, amelyre a 3 somlói kápolna harangja adja meg a jelet. Június 28-án reggel 10-től a kápolnák újra együtt, feldíszítve nyitva állnak majd, és látogathatók lesznek.

A záróesemény 2014-ben újdonságként a Somlói Várban lesz – itt lehet ugyanis másnap reggel szabadtéren reggelizni.

A túrához idén is készült előzetes útvonaltérkép, de egy web-app és foszforeszkáló útjelzők is fogják majd segíteni a tájékozódást.

A résztvevő pincék:

Kolonics Pincészet (2 helyszínnel) , Laposa Birtok ( a Fekete-Villangó Pincénél), St.Margit Pince, Károly Gazda (2 helyszínnel) , Polgár-Mátyásfalvi Pince, Szalai Antal, Bogdán Birtok ( 2 helyszínnel), Balogh Pince, Heléna Pince, Somlói Apátsági Pince, Hollóvár, Vándor Pince, Szabó Pincészet, Tornai Pincészet, Spiegelberg Pince, Molnár Pince, Matting Pince, Dénes-Koszorús Pince, Göcsei Családi Pince, Somlói Borok Boltja, Szt.István Kilátó, Barnabás Pince, Barcza Bálint pincéje – Kőkonyha Borterasz, Marton Pince, Fazekas Pincészet, Fekete Béla Pincéje, Papp Zoli kocsmája, Kreinbacher Birtok, Dénes Hegybirtok (a Hunyadi Pincénél), Somló Spirit Kft.  – ez utóbbi hivatalos megnyitóját ezen a napon tartják!

Infók:

2013-hoz hasonlóan idén is sikerült a szervezőknek megállapodást kötniük a Magyar Államvasutakkal: a túra napján 4 budapesti gyorsvonat áll majd meg a Somló lábánál, vasárnap pedig egy kijelölt vonatra szállhatnak fel a hazafelé tartók. Ezt a lehetőséget különösen ajánlják a résztvevők figyelmébe, mivel a szállások szinte teljesen elfogytak a Somló-hegyen és környékén.

vonatinfo

A Somlói Éjszakai Pincetúrán a részvétel ingyenes, a borért kell fizetni az egyes pincéknél.

Programlista itt.

Szervező: Somlói Borok Boltja

***

Szemlézett tartalom. Forrás és bővebb információk  itt.