Iván-völgyi Kadarka-túra: Most megtudhatod, mi lesz valójában a poharadban

Érdekes, de alapvetően vicces poszttal népszerűsítik az Iván-völgyi borászok nyári Kadarka-túrájukat: Heimann Zoltánék a szőlőben vizelve teszik fel a nagy kérdést a borkedvelő társadalomnak: “Ti tudjátok mi lesz a poharatokban június 27-én és 28-án?” Persze, az asszociációs tévutakat elkerülendő, rögtön hozzá is teszik: “Kadarka!”

ivan-volgyi-vizelés

Iván-völgyi vizelés (fotó: Iván-völgyi borászok / Facebook)

“Kinyitjuk Iván-völgyi pincéinket, meghívjuk borász barátainkat, kicsit sertepertélünk a konyhában és szeretettel várunk Téged is! Húzz túracipőt, látogass meg minket, barangold be bensőséges völgyünket és kóstold meg borainkat!” – írják a szervezők az esemény honlapján.

A programról röviden:

10 borászat tételei, az ország legjobb kávézójának, a Speciality Coffee Association of Europe-minősítéssel rendelkező A Kávé Háza 1927 kínálata, házias ételek és további, a Kárpát-medencéből érkező, a kadarka szőlőfajtához szorosabban kötődő termelők várnak majd benneteket Szekszárdon június 27-28-án, 10-19 óráig.

A belépő: 8900 forint (mely tartalmaz 2-2 pohár bort pincészetenként és melléjük finom falatokat, valamint indulásnak, vagy zárásnak egy kávét).

Egyéb infók:

Jegyek korlátozott számban kaphatók mindkét napra, melyeket elővételben az első 300-300 jelentkező vásárolhat meg! Fontos: a pénteki és a szombati jegy is csak az adott napra érvényes, másik napon nem tudjátok már felhasználni.

Buszjárattal juthattok el A-ból B-be, amely A Kávé Házától indul, de gyalogolni azért kell majd, erre készüljetek fel. Nincs ugyanis lehetőség a busszal a pincészetekig eljutni, kizárólag az Iván-völgy tetején és alján áll meg. A busszal való utazás a karszalaggal rendelkezők számára ingyenes lesz.

A rendezvényhez kapcsolódóan péntek és szombat este nyolc órától Szekszárdon a Bormúzeumban zenés-boros programra is benevezhettek.

Résztvevő pincészetek:

  • Heimann Családi Birtok- Koch Borászat
  • Sebestyén Pince – Gere Tamás és Zsolt Pincészete
  • Fekete Borpince – Gál Lajos Pincészete
  • Tüske Pince – Balla Géza Pincészete
  • Németh János Pincészete – Bott Frigyes Pincészet

Minden résztvevő pincészet két bort kínál majd: egy kadarkát és a szezonalitás jegyében sillert, rozét vagy fehérbort.

Vendég pincészetek:

  • Bott Frigyes Pincészete
  • Balla Géza Pincészete
  • Gál Lajos Pincészete
  • Gere Tamás és Zsolt Pincészete
  • Koch Borászat

www.kadarkatura.hu

facebook.com/ivanvolgy