Budapesti Pálinkafesztivál 2014: fókuszban a körte

Rekordmennyiségű kiállítót ígér május 15-18-ára a Budapesti Pálinkafesztivál, amely ezúttal visszaköltözik a belvárosba. A régi-új helyszínen, a Városháza Parkban mintegy harminc standon várnak majd benneteket. Ja, és idén a magyar pálinkafőzdék közös blendje, az Év körtepálinkája lesz rendezvény egyik kuriózuma.

budapesti-palinkafeszt-2014

2014-ben is a Budapesti Pálinkafesztivál pezsdíti fel a belvárost. Az eredeti helyszínére visszaköltöző rendezvény idén 9. alkalommal, minden eddiginél több, összesen huszonkilenc kiállítóval várja a pálinka szerelmeseit. A legnevesebb, mindenki által ismert főzdék mellett idén új kiállítókkal is megismerkedhettek majd.

A kápét semmi nem tudja felülmúlni

A sorban állásokat elkerülve, a négynapos rendezvényen idén – a korábbi kuponos, majd kártyás fizetési rendszer helyett – készpénzzel fizethettek majd. Biztonság ide vagy oda, úgy látszik, az elmúlt években a vendégek elégedetlenségei elérték a kellő ingerküszöböt, így egyre több fesztiválszervező tér vissza a jól bevált ősi módszerhez, a kápés fizetéshez.

A belépők ára továbbra is 2000 forint lesz, amely mellé két pálinkakupon is jár: az egyikkel az Év körtepálinkájából, a másikkal pedig bármely főzde ajánlatából kóstolhattok egy-egy pohárkával.

Év körtepálinkája. Mi ez?

A szilva, barack és meggy után idén a körte kerül a fesztivál középpontjába. Ez a gyümölcs ihlette ugyanis az Év pálinkája-sorozat negyedik tagját, amellyel május 15-18. között a fesztiválon találkozhattok először. A magyar pálinkafőzdék közös blendje idén is limitált számban készül, mindössze 1500 palackkal gyártanak belőle.

További infók: www.facebook.com/palinkafesztival