Winelovers maraton: Kékfrankos kóstoló 160 borral – ápr. 30.

Kilencven hazai és határon túli pincészet több mint 160 borán keresztül ad átfogó képet a legelterjedtebb magyar kékszőlőfajtáról a Kékfrankos Most! kóstoló a Winelovers csoport szervezésében április 30-án a budapesti New York Palotában. Lesznek mesterkurzusok is Mészáros Gabriellával, Franz Weningerrel és egy csomó szekszárdi borásszal. Patent kis rendezvény lesz.

kekfrankos-vitezfold-karner

Karner Vitézföld

A kékfrankos a legelterjedtebb kékszőlőfajta Magyarországon, de korántsem a legkedveltebb. Presztízsét a régi rendszer éppúgy hazavágta, mint az olaszrizlingét, a Winelovers csapata (ami nem egyenlő a Luiz Alberto féle #winelover-rel) pedig azon fáradozik, hogy ráébressze a fogyasztókat, a kékfrankos egy rendkívül izgalmas fajta, amelyből a Kárpát-medence legizgalmasabb vörösborait lehet az asztalra tenni.

A Kékfrankos Most! kóstolón a téma iránt komolyabban érdeklődők számára már valamivel délután elkezdődnek a hazai és külföldi szakértők, illetve borászok által vezetett mesterkurzusok (bővebben lásd: itt), 14 és 22 óra között pedig 90 pincészet több mint 160 tételével ismerkedhetnek meg a sétáló kóstoló látogatói (a kiállítók teljes névsora innen érhető el).

Kékfrankosok az országhatáron túlról is!

Sopronról minden borkedvelőnek a kékfrankos jut eszébe, így a legnyugatibb magyar borvidék számos termelővel képviselteti magát, de nem hiányoznak majd a szekszárdi, az egri, a mátrai, a villányi, a balatoni, az alföldi pincészetek sem, lesznek továbbá kékfrankosok a somlói, a tolnai és az etyek-budai borvidékről is. Bár nem egy nemzetközi kékfrankos találkozó létrehozása volt a cél, húsz borászat érkezik Burgenlandból, a felvidéki Bott Frigyes, a Kasnyik Pincészet és Mátyás András, valamint a partiumi Balla Géza révén pedig a határon túli magyar termelők is képviseltetik magukat.

A jegyvásárlásról ide kattintva tájékozódhattok!